X

Ταξίδεψε από το Όσλο μέχρι τον Πειραιά μόνο με το καγιάκ του! (βίντεο)

Ένας άνδρας έκανε το ταξίδι της ζωής του, με καλό σκοπό. Η διάρκεια του ταξιδιού του, τα προβλήματά του και ο λόγος που επέλεξε την Ελλάδα ως τερματικό σταθμό.

Ant1news

Ένας 60χρονος Καναδός έφτασε χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν επρόκειτο για κάποιον τουρίστα, αλλά για έναν άνδρα που έφτασε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με σημείο εκκίνησης του ταξιδιού του από το Όσλο της Νορβηγίας, ένα καγιάκ.

Ο χομπίστας από το Βανκούβερ έκανε το ταξίδι του στα πλαίσια καμπάνιας για την ειρήνη, την καλοσύνη και την ανθρωπιά.

Ο Μαρκ Φούχρμαν (Mark Fuhrmann) χρειάστηκε 183 μέρες για την ολοκλήρωση του ταξιδιού του και κατά τη διάρκειά του πέρασε από τις θάλασσες, τα ποτάμια και τα κανάλια 15 ευρωπαϊκών χωρών, διανύοντας συνολικά 5.400 χιλιόμετρα. Το ταξίδι του είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο.

Ως ιδρυτής του ανθρωπιστικού πρότζεκτ Piece “Prize” ο Φούχρμαν έβρισκε καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του «σιωπηρούς ήρωες», μαζί με τους οποίους έκαναν πράξεις καλοσύνης για την εκάστοτε κοινότητα.

Ο 60χρονος έχασε τη γυναίκα του, από καρκίνο, πριν από έξι χρόνια και όπως λέει, ένωσε ότι η κοινωνία έχει χάσει την αίσθηση της οικογένειας. Έτσι, αποφάσισε να στείλει ο ίδιος ένα μικρό μήνυμα ότι οι πράξεις καλοσύνης μπορούν να πάνε παραπέρα.

Πατέρας τριών ενηλίκων, ο ίδιος, έφτασε στον Πειραιά 15 κιλά πιο ελαφρύς, ο ταξιδιώτης με το καγιάκ, που δήλωσε πως πέρασε πολλούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα που αναποδογύρισαν το καγιάκ του. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, επενέβη η Σουηδική Ακτοφυλακή.

Όσο για τη διαμονή του, τις περισσότερες φορές έστηνε τη σκηνή του, εκτός από κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες ντόπιοι του άνοιγαν τα σπίτια τους ή τα σκάφη τους, για να κοιμηθεί.

Δεν έκρυψε πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκε να παραιτηθεί, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν η μοναξιά.

Ο Φούρχμαν πέρασε, μεταξύ άλλων, από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αλβανία, την Κροατία και το Βέλγιο, ενώ διάλεξε την Αθήνα ως προορισμό του ταξιδιού του ως αναγνωριστική κίνηση για τις προσπάθειες στήριξης των Ελλήνων προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.