X

“Άγιος Σάββας”: δωρεά Γραμμικού Επιταχυντή από την οικογένεια Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα εγκαίνια, απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δωρητών.

Ant1news

Εγκαινιάστηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

Πρόκειται για δωρεά του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου - Στάχτου η οποία έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου βρέθηκαν- μεταξύ άλλων -  ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας καθώς και σύσσωμη η οικογένεια Αγγελόπουλου, όπως επίσης και μέλη της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επίσης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι «σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, σε έναν λαό που έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και κυρίως στέλνουν το μήνυμα ότι η δημόσια περίθαλψη και το σύστημα υγείας είναι όρθιο είναι λειτουργικό, αναβαθμίζει τις υποδομές του και τον εξοπλισμό του και μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη κι αποτελεσματική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη».

«Αυτές οι δωρεές είναι σωτήριες και ευχαριστούμε πολύ τους δωρητές», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την ευχή ο χειρισμός του μηχανήματος να γίνει σωτήριος για πολλούς ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι ο νέος γραμμικός επιταχυντής αποτελεί τεχνολογικά ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στο τμήμα ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου έχει ήδη συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανακούφιση περισσοτέρων ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Δενδραμής ανέφερε πως πλέον το νοσοκομείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από νοσοκομεία της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι με την δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου και με τη δωρεά ενός εξομοιωτή κατάφεραν να μειώσουν τη λίστα αναμονής για τους καρκινοπαθείς ασθενείς από επτά σε τρεις μήνες.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του ακτινοθεραπευτικού κέντρου, κ. Χαράλαμπος Ζαμπάτης, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Αγγελόπουλου για τη σημαντική δωρεά της, δήλωσε ότι «το μηχάνημα αυτό μας έφερε 15 χρόνια μπροστά και μας κάνει να βλέπουμε το μέλλον άλλα τόσα χρόνια μπροστά. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου γιατί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών καταφέραμε να κάνουμε πράγματα ετών, να κάνουμε τον Άγιο Σάββα το μεγαλύτερο ακτινοθεραπευτικό κέντρο όλης της χώρας».

 

 

 

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τελέστηκαν τα εγκαίνια στο χώρο όπου βρίσκεται ο νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής και ακολούθησε ξενάγηση στην ανακαινισμένη Ακτινοθεραπευτική πτέρυγα που φέρει το όνομα του Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου.