X

Αλβανός ληστής ...αυτοαναγνωρίστηκε στο δικαστήριο!

Πρωτοφανής η αντίδραση του κατηγορούμενου, ενώ βρισκόταν ενώπιος ενωπίο με υποψήφιο θύμα του!

Ant1news

Με επιείκεια αντιμετωπίσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο Αλβανοί οι οποίοι το Φεβρουάριο του 2013 λήστεψαν με ψεύτικο όπλο ένα παντοπωλείο απειλώντας και ιδιοκτήτη και πελάτισσα.

Είχαν δικασθεί ο καθένας με κάθειρξη 5 ετών και χθες κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία κατά συναυτουργία, αλλά με αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μετάνοιας και ότι συμπεριφέρθηκαν καλά μετά την πράξη.

Έτσι, η ποινή τους μειώθηκε σε φυλάκιση 3 ετών για τον καθέναν με 3ετή αναστολή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tharrosnews.gr.

Το χρονικό της ληστείας

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ που κατέθεσε είπε ότι το Φεβρουάριο του 2013, μετά τη διάπραξη της ληστείας σε παντοπωλείο, είδαν δύο άτομα να τρέχουν στην περιοχή της Τέντας. Τους κυνήγησαν και κατάφεραν να τους πιάσουν.

Στην κατοχή του ενός βρήκαν ένα ζευγάρι γάντια και προσπάθησε να τα δικαιολογήσει λέγοντας ότι τα είχε για να φτιάξει κάτι στο μηχανάκι του, όμως μηχανάκι εκεί δε βρήκαν οι αστυνομικοί.

Ψάχνοντας στο σημείο απ’ όπου τους είδαν να τρέχουν βρήκαν πεταμένο ένα όπλο, το οποίο διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστικό, αλλά όπως τόνισε ο αστυνομικός, μέσα στο σκοτάδι φαινόταν για αληθινό.

Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε για το περιστατικό της ληστείας, λέγοντας ότι ειδοποιήθηκαν να πάνε σε παντοπωλείο, όπου είχαν μπει δύο άτομα με όπλο και είχαν αφαιρέσει χρήματα.

Οι απολογίες των δραστών

Ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου κατέθεσε ότι μπήκαν δύο άτομα στο κατάστημά του με ακάλυπτα πρόσωπα και με την απειλή του όπλου πήραν 600 ευρώ. Μάλιστα, ανέφερε ότι μετά τη σύλληψή τους, του επέστρεψαν τα χρήματα.

Την ώρα που οι ληστές ήταν στο παντοπωλείο, μπήκε μια γυναίκα που ήθελε να ψωνίσει. Όπως κατέθεσε και η ίδια, την απείλησαν με το όπλο, αλλά ήταν σκοτεινά και δεν μπόρεσε να διακρίνει τα πρόσωπά τους.

Όταν μετά τους συνέλαβαν και την κάλεσαν για να τους αναγνωρίσει δεν μπόρεσε, αλλά ο ίδιος ο δράστης τής επιβεβαίωσε ότι… αυτός ήταν.

Κατά τις απολογίες τους αμφότεροι ζήτησαν πολλές φορές συγγνώμη, λέγοντας ότι είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ενώ εκείνο το βράδυ ήταν πολύ μεθυσμένοι και δε θυμούνται πως προέβησαν σε αυτή την πράξη.