X

“Εφτασαν” τα τέλη κυκλοφορίας – Πώς θα τα εκτυπώσετε και πόσο θα πληρώσετε

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τα πληρώσουν εγκαίρως προκειμένου να αποφύγουν ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Ant1news

Αναρτώνται την Παρασκευή στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας για περισσότερα από 6 εκατ. οχήματα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς τα ειδοποιητήρια και οι φορολογούμενοι καλούνται να τα αναζητήσουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε τους κωδικούς τους είτε απλώς τον συνδυασμό του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ τους.

Τα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθούν και φέτος οι ιδιοκτήτες οχημάτων παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι.

Δείτε το σχετικό πινακάκι:

 

Η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη “Οχήματα”.

Ακολούθως έχετε δύο επιλογές:

1. Αν επιλέξετε “Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet”:

 

Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

2. Αν επιλέξετε “Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet”:

 

Αφού κλικάρετε την “ΕΙΔΟΔΟ”, θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα όπου μπορείτε να αναγράψετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέγοντας “ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ” να βρείτε τα τέλη για το όχημα σας.

 

Έχετε τη δυνατότητα να καταβάλλετε το ποσό σε Τράπεζα ή Ταχυδρομείο, ενώ μπορείτε να πληρώσετε και μέσω e-banking. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.