X

Δυτική Αττική: Τρία στα τέσσερα κτήρια χρήζουν αποζημίωσης

Ενδεικτικά της καταστροφής τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο κυνηγό. Μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ant1news

Στο 75% των κτηρίων φτάνει το ποσοστό αυτών που χρήζουν αποζημίωσης, από το σύνολο των κτηρίων που ελέγχθηκαν στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων.

Στις 1949 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα από τα  εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα:

Στο  Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας  διενεργήθηκαν 1470 αυτοψίες συνολικά. Τα  1064  από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα: 794  κατοικίες, 126 επαγγελματικοί χώροι, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες – υπόγεια. Στο Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν  συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί  και  χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια  και  123 αποθήκες – υπόγεια. Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του τελευταίου αγνοούμενου. Ο 70χρονος κυνηγός αγνοείται τις τελευταίες δέκα μέρες και το τελευταίο 24ώρο οι έρευνες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Την ίδια ώρα, δημοτικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 21, που είναι μέχρι σήμερα κι αυτό γιατί στην περιοχή εργάζονται πολλοί μετανάστες, τους οποίους κανένας δεν αναζητεί.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό των πληγέντων περιοχών συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ συγκίνηση προκαλεί το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από φορείς, συνδέσμους, καταστήματα και ιδιώτες, που σπεύδουν να βοηθήσουν με ό,τι μπορούν τους πληγέντες από τη θεομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μάνδρα έχει στηθεί κινητό ιατρείο, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων, ενώ το Τμήμα Ταυτοτήτων έχει διευρύνει το ωράριό του, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών στην έκδοση ταυτοτήτων, ώστε να μπορέσουν να λάβουν και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.