X

Μάνδρα: προειδοποιούσαν για την καταστροφή εδώ και 20 χρόνια

Στο «φως» έγγραφο ντοκουμέντο, στο οποίο παρουσιάζονται οι διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία. Αγώνα για τις περιουσίες τους δίνουν οι κάτοικοι.

Ant1news

Δέκα ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του υδάτινου εφιάλτη οι κάτοικοι της Μάνδρας και των γύρω περιοχών ακόμα μετρούν πληγές. Νυχθημερόν προσπαθούν να βγάλουν από τα σπίτια τους λάσπη και μπάζα και με όση δύναμη τους έχει απομείνει να ξαναστήσουν τις ζωές τους.

Η εφημερίδα Real News αποκαλύπτει έγγραφο-ντοκουμέντο όπου φαίνονται οι διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία. Ήδη από το 1997 σε έγγραφο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αναφερόταν ότι υπήρχε συμφωνία να μεταφερθεί το εργοτάξιο του Δήμου που είχε κατασκευαστεί εντός του ρέματος Σούρες, καθώς η διάνοιξή του είχε κριθεί επιτακτική για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου πλημμυρικού φαινομένου.

Μετά από 20 χρόνια το εργοτάξιο βρίσκεται ακόμα εκεί και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο, με τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων αρχών.

Οι νέες εικόνες με τους ορμητικούς χειμάρρους να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη των κατοίκων της Μάνδρας. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον και περιμένοντας τις αποζημιώσεις της Πολιτείας δίνουν αγώνα να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και τις επιχειρήσει τους.

 

Τη Μάνδρα επισκέφτηκε ο  Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με τη Δήμαρχο της περιοχής δεσμεύτηκε να συνεχίσει την έμπρακτη παροχή βοήθειας τους πληγέντες.

Στην περιοχή βρέθηκε και εκπρόσωπος της αλβανικής Βουλής, για να βρεθεί λύση με ομοεθνείς του που ζουν στη Μάνδρα και έχουν χάσει τα έγγραφά τους. Τους πληγέντες επισκέφτηκαν και εκπρόσωποι της πακιστανικής, αφγανικής και μπαγκλαντεσιανής κοινότητας.