X

“Επί ποδός πολέμου” για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία

“Στα όπλα” αντιπολίτευση και Κυβέρνηση. Έτοιμος να “ανοίξει πυρ” στην Βουλή, δηλώνει ο Καμμένος. Τα «φίλια πυρά», ο «μεσάζοντας» και τα βίντεο.

Ant1news

«Πολεμικό» το σκηνικό που έχει στηθεί ενόψει της συζήτησης τη Δευτέρα στη Βουλή, παρουσία του Πρωθυπουργού, προφανώς και άλλων πολιτικών αρχηγών, για την πώληση πλεονάζοντος πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μετά το βίντεο με το χρονικό των αποκαλύψεων που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν συνεχή «πυρά», ενώ ο Πάνος Καμμένος απάντησε με αιχμηρό σχόλιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις κατηγορίες για τον «μεσάζοντα».

«Στα χαρακώματα» Μαξίμου – αντιπολίτευση

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση είναι «στα χαρακώματα», , ενόψει της συζήτησης της Δευτέρας, με τον Πάνο Καμμένο να απαντά σε υψηλούς τόνους και με δηκτικά σχόλια στα πυρά της Νέας Δημοκρατίας, που έχει προειδοποιήσει για “black Monday” τον Πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ.

“Γνωρίζοντας τον εξευτελισμό που θα υποστεί ο Κούλης για μια ακόμη φορά τη Δευτέρα οι σπόνσορες της συμμορίας έβγαλαν 5λεπτο βίντεο. Ταινία στο Χόλυγουντ να του ετοιμάσετε δεν γλυτώνει με τίποτα από την αλήθεια στη Βουλή ο «παραδεισένιος»”, γράφει στο Twitter ο Υπ, Εθνικής Άμυνας.

Απαντώντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά, δήλωσε «όχι να μας πουλάει μούρη ο Καμμένος. Προκαλεί λύπηση σε εχθρούς και φίλους. Εύχομαι να μη δω τον κύριο Καμμένο στη φυλακή», ενώ η ΝΔ εξακολουθεί να θέτει σειρά ερωτημάτων, μεταξύ των οποίων, «Ο κ. Καμμένος ήταν ενήμερος; Ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Παπαδόπουλου με τον κύριο Καμμένο; Γιατί ο κ. Καμμένος δεν έχει παρουσιάσει κανένα επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά βλημάτων; Γιατί ο κ. Καμμένος υπέγραψε μαζί του, ενώ η στρατιωτική ηγεσία του ζητούσε να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρχουν μεσάζοντες;»

 

Τον Πρωθυπουργό βάζει στο κάδρο των ευθυνών και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εκτός από τον Υπουργό Άμυνας η πολιτική ευθύνη ανήκει και στον Πρωθυπουργό και σε όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, γιατί ενέκριναν την ψευδοδιακρατική συμφωνία και την επισύναψαν στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ του Μαρτίου 2017».

Από την πλευρά του πάντως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάνει λόγο για θεωρίες συνομωσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «η ΝΔ εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει θόρυβο, με ανυπόστατες καταγγελίες και θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν σκάνδαλα. Ο κύριος Μητσοτάκης θα κατανοήσει τη Δευτέρα για ακόμη μία φορά ό,τι σε ζητήματα διαφθοράς η Ν.Δ δεν είναι κατήγορος, αλλά κατηγορούμενη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και οι βουλευτές Νίκος Φίλης και Γιώργος Κυρίτσης εξέφρασαν δημοσίως τις επιφυλάξεις τους για την πώληση όπλων στους Σαουδάραβες, καθώς κατηγορούνται ότι τα χρησιμοποιούν κατά αμάχων.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, απάντησε «οι απόψεις οι οποίες αποτυπώθηκαν, δεν σχετίζονται με το ερώτημα που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Λειτουργούμε όλοι μαζί και συλλογικά. Όταν μιλάμε για όπλα σε όλο τον πλανήτη δεν είναι για αγαθοεργίες, είναι για κακούς σκοπούς. Την ευθύνη την έχει η χώρα που τα χρησιμοποιεί».

 

Την ίδια, με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ επισημαίνει ότι συνεχίζεται η έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων που κατατέθηκαν στη Βουλή, αναφέροντας ό,τι «τα δύο διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Για στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου κάνει λόγο ο Παυλος Πολάκης και για σχέδιο πτώσης της Κυβέρνησης. Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αν. Υπουργός Υγείας αναφέρει «έχουν στοχοποιήσει τον μικρό εταίρο της κυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο, ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες πτώσης. Δημιουργήθηκαν δύο θέματα, για την επισκευή των F-16 για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Θεωρείτε τυχαίο ότι «σηκώθηκαν» αυτά τα δύο θέματα από τη Ν.Δ; Εκεί παίζονταν τεράστιες μίζες. Σήμερα δεν παίζονται, τι να κάνουμε;»

Ο Πάνος Καμμένος δηλώνει έτοιμος να τοποθετηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού.