X

Με “ματωμένα Χριστούγεννα” απειλούν την Ευρώπη οι τζιχαντιστές

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Σινά, οπαδοί του ISIS, εξαπολύουν ευθείες και "συγκεκριμένες" απειλές για χτυπήματα την περίοδο των Εορτών.

Ant1news

Λίγα 24ωρα μετά από το «λουτρό αίματος», με τους 305 νεκρούς στο τέμενος του Σινά, στην Αίγυπτο, οι τζιχαντιστές απειλούν ξανά την Ευρώπη, με επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές. 

Μάλιστα, βάζουν στο στόχαστρο τους και συγκεκριμένες χώρες: Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.

Το ISIS εκφοβίζει με τρομοκρατικά χτυπήματα σε χριστουγεννιάτικες αγορές των τριών χωρών, κυκλοφορώντας στο διαδίκτυο ανατριχιαστικές αφίσες, που αναγράφουν τη φράση «Σύντομα στις γιορτές σας» στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Στην μία, με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ένας άνδρας κραδαίνει ένα μαχαίρι γεμάτο αίμα.  Σε άλλη, ο Αή Βασίλης εμφανίζεται γονατιστός, με δεμένα τα χέρια του, έχοντας πίσω του έναν τζιχαντιστή, έτοιμο να τον αποκεφαλίσει, σε ένα σημείο που παραπέμπει στην Regent Street, στο Λονδίνο.

 

Οι νέες απειλές έρχονται μετά την σύλληψη έξι Σύρων, που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό του ISIS, σε γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά.

 

Όλα αυτά ενώ βαρύ πένθος καλύπτει την Αίγυπτο, η οποία κηδεύει τα εκατοντάδες θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο τζαμί, την ώρα της προσευχής, την Παρασκευή.

Επισήμως δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης. Πάντως η Εισαγγελία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι περίπου 30 ένοπλοι, που γάζωναν τους πιστούς, κρατούσαν σημαία της οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος".