X

Στους 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη δυτική Αττική

Ένα ακόμα θύμα στη μακριά λίστα των νεκρών της θεομηνίας που έπληξε τη δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου.

Ant1news

Κατέληξε, όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη που νοσηλευόταν από τις 15 Νοεμβρίου, οπότε και είχε παρασυρθεί από τα νερά που πλημμύρισαν το σπίτι της στη Μάνδρα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της θεομηνίας στους 23.

Η άτυχη 83χρονη νοσηλευόταν διασωληνομένη στο Θριάσιο Νοσοκομείο, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, καθώς ήταν από τα πρώτα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Την γυναίκα είχε απομακρύνει από το σπίτι της ο γαμπρός της και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που είχε καταβάλει, η ηλικιωμένη είχε καταπιεί πολύ νερό, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

Λίγο νωρίτερα είχε εντοπιστεί πολύ κοντά στο εργοτάξιο του δήμου Μάνδρας η σορός ενός άνδρα, η οποία ανασύρθηκε από τις λάσπες και τα φερτά υλικά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο και εκεί αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. 

Πρόκειται για τον 22ο αγνοούμενο, τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο.

Στην ίδια περιοχή είχαν εντοπιστεί οι σοροί ακόμα τριών θυμάτων, ενώ οι έρευνες για τον 70χρονο, που δεν σταμάτησαν λεπτό, είχαν επεκταθεί μέχρι και την περιοχή του Ασπροπύργου.

Ο 70χρονος είναι επισήμως ο τελευταίος άνθρωπος που αναζητείτο, μετά τη θεομηνία, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρχουν αγνοούμενοι μετανάστες τους οποίους κανένας δεν αναζητεί. Η τοπική κοινότητα των Πακιστών της Μάνδρας πάντως, διαψεύδει ότι υπάρχουν αγνοούμενα μέλη της.

Στον "αέρα" η στέγαση 60 πληγέντων

Οι σοβαρές καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου θα πάρουν καιρό να αποκατασταθούν, παρά το ότι οι εργασίες είναι αδιάκοπες. 

Οι κάτοικοι της Μάνδρας δεν έχουν ακόμα βρει τους ρυθμούς τους, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. 

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα: αυτό της προσωρινής στέγασης 60 ανθρώπων, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ελευσίνας, με πρόβλεψη του Δήμου Μάνδρας. Ωστόσο, η σύμβαση έχει διάρκεια μέχρι την Παρασκευή, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Ο Δήμος, από την πλευρά του, διαβεβαιώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραταθεί η εκεί διαμονή τους.

Ποτάμι: Ο κ. Σπίρτζης δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τους 23 νεκρούς στην Μάνδρα

"Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Χρήστο Σπίρτζη -άρτι αφιχθέντα από πολυήμερο ταξίδι στον Καναδά- ότι στη Μάνδρα Αττικής, στην Ελλάδα, είχαμε 23 συνολικά νεκρούς από τις πρόσφατες πλημμύρες. Προφανώς δεν πρόλαβε να πληροφορηθεί σχετικά και γι' αυτό δηλώνει περήφανος για τα αντιπλημμυρικά έργα της κυβέρνησής του", αναφέρει σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι, ενώ σε ανάρτηση του στο Twiiter, ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει "Δύο ακόμη νεκροί στη Μάνδρα. Ο κ.Σπίρτζης δηλώνει, όμως, περήφανος για τα αντιπλημμυρικά έργα της κυβέρνησής του. Θα ήταν μόνο γελοίο αν δεν ήταν τόσο τραγικό".