X

Άγριο ξύλο στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Μεγάλη ένταση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Έπεσε άγριο ξύλο. Αστυνομικοί έριξαν χημικά. Διμοιρίες των ΜΑΤ στο σημείο. Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Επεισόδια  σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας όταν  μέλη του κινήματος «δεν Πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στην δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στο κτήριο του Ειρηνοδικείου την οδό Λουκάρεως βρίσκονταn ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν μέλη συλλογικοτήτων να μπουν στην αίθουσα που γίνονταν οι πλειστηριασμοί. 

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες στα επεισόδια μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των ΜΑΤ, αφού οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπς για να απομακρύνουν τα μέλη των κινημάτων.

Με την ρίψη χημικών, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, ανάγκασαν πολλούς από τους παρευρισκόμενους  αλληλέγγυους να αποχωρήσουν από το χώρο των δικαστηρίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της ΛΑΕ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος του κόμματος Θάνασης Μπαρτζώκας. 

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα καθώς οι διαδηλωτές δεν επέτρεπαν σε συμβολαιογράφους να βγουν από το κτήριο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους φυγαδεύσουν. 

 

 

 

 

 

Ένταση και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thestival.gr, έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

 

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.