X

Οι πλειστηριασμοί που ολοκληρώθηκαν σε πολεμικό κλίμα (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί. Τα πρώτα ακίνητα που εκπλειστηριάστηκαν. Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ant1news

Συνολικά 14 πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν χθες από το Ειρηνοδικείο και ηλεκτρονικά. Οι 12 εξ αυτών ήταν από το Ειρηνοδικείο, από τους 29 προγραμματισμένους και οι δύο έγιναν ηλεκτρονικά.

Ειδικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων ξεκίνησαν οι είκοσι και από αυτούς ολοκληρώθηκαν οι δώδεκα, εν μέσω άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα και τραυματισμούς. Οι υπόλοιποι εννέα δεν ξεκίνησαν καν.

Ηλεκτρονικά ολοκληρώθηκε ένας πλειστηριασμός που αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά και εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε τον πλειστηριασμό πέντε αποθηκών για οφειλή 500.000 ευρώ.

Προηγουμένως είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τα μέλη της ομάδας  «Δεν πληρώνω» που διαμαρτύρονταν κατά των πλειστηριασμών.

 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, αφού έγινε χρήση χημικών σε κλειστό χώρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα 7.

Ανάμεσα σε αυτούς που διαμαρτύρονταν ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από το Ειρηνοδικείο.

 

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επί της Αριστοτέλους.

Μάλιστα, με απόφαση της διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ματαιώθηκε η σημερινή εκδίκαση όλων των υποθέσεων για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την ρίψη χημικών απο την αστυνομία εντός του κτιρίου κατά τη χθεσινή διαδικασία των πλειστηριασμών, ενώ με τη σειρά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή όλων των εργασιών της γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες. Τέλος, ο Σύλλογος  καλεί τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα e-auction, θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη.

Το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εμπλουτίζεται καθημερινά και ήδη στη σχετική ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί 64 πλειστηριασμοί τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες, ενώ ο ρυθμός ένταξης πλειστηριασμών στο ηλεκτρονικό σύστημα αυξάνει διαρκώς με νέα ακίνητα, στα οποία επισπεύδουσες είναι πλέον και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Σε 3.747 έχει φθάσει και ο αριθμός των πλειστηριασμών που έχουν αναρτηθεί με συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποίησης στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών και οι οποίοι σταδιακά θα μεταπέσουν στο e-σύστημα.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Βουλή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται το θέμα των πλειστηριασμών.