X

“Φρενίτιδα” για την πρώτη φορολοταρία

"Έπεσε" το site της ΑΑΔΕ μετά την πρώτη κλήρωση. Χίλια άτομα κέρδισαν το ποσό των 1.000 ευρώ. Δείτε τους τυχερούς αριθμούς.

Ant1news

Σε ρυθμούς «τρέλας» κινείται η Ελλάδα, με την πρώτη φορολοταρία να πραγματοποιείται στις 19:30 το βράδυ της Πέμπτης.

Με το που ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση που έβγαλε 1.000 τυχερούς, που θα λάβουν 1.000 ευρώ, εκατομμύρια πολίτες έσπευσαν να δουν εάν έχουν κερδίσει και η σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «έπεσε».

Ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία της κλήρωσης, αφού: 

  • Έγιναν 8.254.535 συναλλαγές,
  • που αντιστοιχούν σε 4.556.328 ΑΦΜ και
  • ήταν συνολικής αξίας 2.093.786.015,92 ευρώ,
  • ενώ κληρώθηκαν 1.074.332.777 λαχνοί.


Εν τω μεταξύ με αφορμή την πρώτη κλήρωση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης δημόσιας κλήρωσης η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ανέφερε ότι η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικες, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγες e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ) ανέφερε σε δηλώσεις της 

Η σημερινή κλήρωση, αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τόνισε η κ. Παπανάτσιου, επισημαίνοντας ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, επεσήμανε ότι η δημόσια κλήρωση αποτελεί ένα επιπλέον έμπρακτο κίνητρο για διαφάνεια στις συναλλαγές.

Δείτε παρακάτω τους τυχερούς αριθμούς που κληρώθηκαν: