X

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: τεχνική συμφωνία το Σάββατο

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης Κοντονή - θεσμών.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Κυβερνητικός αξιωματούχος εκτίμησε ότι το Σάββατο θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι όλα τα ζητήματα κλείνουν σιγά σιγά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

"Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το Σάββατο" είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. 

"Bρέθηκαν" 320 εκατ. ευρω από το 2018

Η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στην διαχείριση ενός «δημοσιονομικού χώρου» ύψους 320 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την επισκόπηση δαπανών για το 2018. Εξ αυτών τα 240 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν κοινωνικές δράσεις, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για την κατανομή των υπολοίπων 80 εκατ. ευρώ. 

Ένα πιθανό σενάριο προβλέπει τα κεφάλαια αυτά να καλύψουν τα προβλεπόμενα έσοδα από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου, εφόσον εγκριθεί από τους θεσμούς το ελληνικό αίτημα για αναστολή του μέτρου (με τη στάση των θεσμών έως τώρα να είναι αρνητική).

Η συζήτηση αυτή αναμένεται να επαναληφθεί το Σάββατο. 

Για τους πλειστηριασμούς συζήτησαν Κοντονής - Θεσμοί

Εν τω μεταξύ, οι πλειστηριασμοί και ειδικά εκείνοι που αφορούν τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια ήταν το βασικό θέμα το οποίο απασχόλησε τις σημερινές συνομιλίες του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις νομοθετικές αλλαγές που επήλθαν έτσι ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως αναφέρθηκε ακόμη και στις δυσκολίες οι οποίες έως τώρα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση κατά την διεξαγωγή των πλειστηριασμών, μέσω της κλασικής οδού των Ειρηνοδικείων.

Ποια θέματα θα συζητηθούν την Παρασκευή 

Με θέματα κοινωνικής πρόνοιας (10.30) και συντάξεων (11.30) θα αρχίσουν το πρωί της Παρασκευής οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

12.30- Δημοσιονομική διαχείριση

14.00- Αγορές προϊόντων

15.00- Ιδιωτικοποιήσεις

16.00- Ενέργεια

17.30- Μεταφορές