X

Τζανακόπουλος: είμαστε πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία στην αξιολόγηση

Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που σχολίασε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ αποβλέπει στο «ξήλωμα κοινωνικών δομών».

Ant1news

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «είμαστε πολύ κοντά να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία» ενώ άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για περαιτέρω ελαφρύνσεις μέσα στο 2018, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα

Ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξη του στα dikaiologitika.gr, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών ενώ για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ δηλώνει ότι πρόκειται για «ξήλωμα κοινωνικών δομών, κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις νοσοκομείων».

Για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς, ο Δ. Τζανακόπουλος εκτιμά ότι είναι «εξαιρετικά περιορισμένη η δυνατότητα να αυξήσει την κοινωνική του επιρροή καθώς το πολιτικό πρόσωπο του νέου φορέα εμφανίζεται ως συμπλήρωμα της ΝΔ».

Ο κ. Τζανακόπουλος μεταξύ άλλων μιλώντας για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την πρώτη κατοικία, τόνισε ότι «το ζήτημα των αναγκαστικών πλειστηριασμών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Πρέπει όμως να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη.

Είναι άλλο ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων και άλλο ο πλειστηριασμός ακινήτων των μεγαλοοφειλετών και των στρατηγικών κακοπληρωτών. Είναι δεδομένο ότι έχουμε δεσμευθεί και έχουμε κάθε λόγο να απαγορεύσουμε τους πρώτους και είμαστε αναγκασμένοι να επισπεύσουμε τους δεύτερους για να προστατεύσουμε την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».