X

ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες: δεν θα ανεχθούμε νέα φαινόμενα με “λαγούς” και βοσκοτόπια

Ενστάσεις για το περιεχόμενο της νέας προκήρυξης για τις άδειες. "Πυρ ομαδόν" κι απο άλλα κόμματα.

Ant1news

Σοβαρές ενστάσεις επί του περιεχομένου της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικές εμβέλειας διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

H Νέα Δημοκρατία εκφράζει προβληματισμό ως προς τον ελλιπή, όπως τον χαρακτηρίζει, έλεγχο του πόθεν έσχες των ενδιαφερομένων.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η Μαρία Σπυράκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση «είμαστε σοβαρά προβληματισμένοι. Κατ΄ αρχήν, για τον περιορισμό της αξιοποίησης του φάσματος. Επίσης, προβληματιζόμαστε σοβαρά για τον ελλιπή έλεγχο πόθεν έσχες των συμμετεχόντων. Σε καμία περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί φαινόμενα “λαγών”, Καλογρίτσα και βοσκοτόπια».

«Είναι πολλά τα ερωτηματικά που προκαλούν οι συνεχείς αρνήσεις της Κυβέρνησης να δεχτεί δύο αυτονόητες προϋποθέσεις για τις τηλεοπτικές άδειες. Να κατατεθούν από την αρχή οι εγγυητικές καλής εκτέλεσης και να εξετάζονται κατά την εκκίνηση της διαδικασίας τα πόθεν έσχες των υποψηφίων», αναφέρει σε δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. 

Σε νέα παρέμβαση από Το Ποτάμι, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισε «φοβάμαι ότι ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, με πρωτομάστορα τον κ. Παππά, θα εξελιχθεί σε ένα ψηφιακό γιοφύρι της Άρτας. Η προκήρυξη δεν εξασφαλίζει τα εχέγγυα για έναν αδιάβλητο διαγωνισμό. Το πόθεν έσχες δεν ελέγχεται ουσιαστικά πριν από τον διαγωνισμό και δεν παρέχονται και οι εγγυήσεις καλής εκτέλεσης. Ζητήματα που και το ΕΣΡ έχει επισημάνει, αλλά ο κ. Παππάς συνεχίζει το βιολί του. Φαίνεται ότι τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα».