X

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κλεισούρα (βίντεο)

Άνιση είναι η μάχη που δίνουν τα συνεργεία για τον καθαρισμό των δρόμων και το άνοιγμά του, από την πρωτοφανή καταστροφή.

Ant1news

Δραματική είναι η εικόνα κατά μήκος της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου από τη μεγάλη κατολίσθηση έχει κλείσει ο δρόμος, εντός του φαραγγιού της Κλεισούρας.

Συνεργεία της Περιφέρειας, του Δήμου Μεσολογγίου και της ΔΕΔΔΗΕ, μαζί με κατοίκους της περιοχής επιχειρούν από τα ξημερώματα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και των τεράστιων όγκων λάσπης, που έχουν καλύψει τα πάντα.

Αποθήκες, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις έχουν καλυφθεί από λάσπη και παρεμβάσεις γίνονται στα ρέματα, που πλημμύρισαν, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ρέμα που έκανε τη μεγάλη ζημιά στην περιοχή των Φραγκουλέικων αλλά και στα γειτονικά Κλεισορεύματα είναι αυτό της Κλεισούρας, μαζί με άλλα μικρότερα που κατέβασε το βουνό.

Παράλληλα γίνεται και η καταγραφή των ζημιών μιας και εδώ οι διαδικασίες πρέπει να “τρέξουν” ώστε η περιοχή να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τις καταστροφές των κατολισθήσεων μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας. Δείτε video από τις εργασίες που κατέγραψε το agriniopress.gr.

Όπως ανακοινώθηκε,  η εθνική οδός θα είναι κλειστή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και μετά την απομάκρυνση των τόνων από πέτρες, χώμα κλπ, απαιτείται να γίνουν τεχνικές μελέτες και εκτιμήσεις για το πως και που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να δοθεί με ασφάλεια η εθνική οδός στην κυκλοφορία.