X

Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ για την τεχνική συμφωνία – Τι είπε για τον διάδοχο του

Δόθηκε το "πράσινο φως" απο το Eurogroup. Τι θα γίνει με την εκταμιεύση της υποδόσης. "Κάρφωσε" πρόωρα ποιός απο τους 4 υποψηφίους θα πάρει την θέση του.

Ant1news

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπήρξε η τεχνική συμφωνία (δείτε ΕΔΩ τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας) στην διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και μάλιστα «εγκαίρως», δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, λίγο πριν από την συνεδρίαση, η οποία ασχολήθηκε για πολύ λίγο με την Ελλάδα, ανάβοντας "πράσινο φως" στην τεχνική συμφωνία Ελλάδας - δανειστών.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για «εξαιρετικό γεγονός», αναφέροντας ότι «όλοι δούλεψαν σκληρά και είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Σήμερα θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν».

Αναφορικά με την εκταμίευση είπε ότι θα προηγηθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια και η απόφαση του ESM για το ύψος της δόσης, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα συζητηθεί στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν θα δοθεί το ποσό σε μία δόση ή σε περισσότερες.

 

Σχολιάζοντας τι πρέπει να προσέξει ο διάδοχος του, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι ο επόμενος Πρόεδρος του Εurogroup θα πρέπει να κρατήσει το όργανο ενωμένο, λέγοντας ότι «αυτό είναι το δυσκολότερο». (Δείτε ΕΔΩ ποιοί είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Eurogroup).