X

Αρχιεπισκοπή Αθηνών και “Αποστολή” οι νέοι σύμμαχοι του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”

Με πρωτοβουλία Ιερωνύμου 180 ιερείς από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημερώθηκαν για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους πιστούς.

Ant1news

Για μια "καλή επανάσταση" έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το βήμα εκδήλωσης για την έναρξη συνεργασιών της Αρχιεπισκοπής με την Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για τα κοινωνικά προγράμματα που λειτουργούν στην Αρχιεπισκοπή και ευχήθηκε να περάσουν γρήγορα οι δυσκολίες, ώστε να μην είναι απαραίτητα, ενώ μίλησε για τα σημαντικά οφέλη του εθελοντισμού και για το σπουδαίο έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη και υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να μη μείνει συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό, ρούχο, στέγη, φάρμακο και γιατρό. «Η Αρχιεπισκοπή μας και οι ενορίες μας θα στηρίξουν αυτές τις νέες προσπάθειες», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης αναφέρθηκε στα σημαντικά κοινωνικά και φιλανθρωπικά προγράμματα της ΜΚΟ «Αποστολή» που θα συνεχίσουν με τη νέα χρονιά και εν συνεχεία για τους στόχος και τις δράσεις του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Η νέα συνεργασία του Συλλόγου με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ενημέρωσης και μετάδοσης του μηνύματος του με σκοπό να εγγραφούν περισσότεροι εθελοντές δότες.

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του και επεσήμανε πως «κάθε φορά που σας συναντώ παίρνω δύναμη. Αποτελείτε παράδειγμα για όλους». Ακολούθως, έκανε γνωστή την ιστορία του συλλόγου, αλλά και τη διαδικασία που απαιτείται για να γίνει κάποιος εθελοντής, με ανώδυνο τρόπο λήψης μυελού των οστών.

Άξια λόγου ήταν η μαρτυρία μιας κοπέλας που διαγνώσθηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και θεραπεύθηκε χάρη στην προσφορά 25χρονης δότριας από την Γερμανία.

Εν συνεχεία, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτης και ο γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, πρώτοι έκαναν εγγραφή ως εθελοντές δότες, δίνοντας άμεσα δείγμα στοματικού επιχρίσματος. Ακολούθησαν αρκετοί ιερείς, αλλά και λαϊκοί που δήλωσαν την ενεργή συμμετοχή τους στις προσπάθειες του συλλόγου.

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του, χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο πνευματικό ηγέτη της αγάπης και της προσφοράς και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες της Αθήνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ, στο πλαίσιο της Ιερατικής Σύναξης των προέδρων των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων και των υπευθύνων ιερέων αιμοδοσίας.