X

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο, η εκλογή νέου προέδρου του Eurogroup και ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ για Γρηγορόπουλο – Ερντογάν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ant1news

Οι αλλαγές για τις απεργίες, η εκλογή του Πορτογάλου Μάριο Σεντένο στη θέση τους επικεφαλής του Eurogroup, καθώς και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για Ερντογάν και Γρηγορόπουλο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η ΑΥΓΗ:  Επόμενη στάση, έξοδος – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΠΡΕΣ – Την αρχή του τέλους της εποχής των Μνημονίων βλέπουν διεθνείς οίκοι, αγορές και ξένα μέσα ενημέρωσης μετά τη συμφωνία για την Τρίτη αξιολόγησής και την έκκρισή της από το Eurogroup – Στη συζήτηση για το χρέος στρέφεται τώρα το βλέμμα όλων----ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – Ενίσχυση από 57% έως 110% για 682.000 οικογένειες----ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ - Προηγούνται οι εργαζόμενοι έναντι των άλλων πιστωτών----ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ – Με 50%+1 κήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία----Νομοσχέδιο για το ψηφιακό ραδιόφωνο -  ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ----ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ» - Βάζοντας τα θεμέλια της δίκαιης ψηφιακής ανάπτυξης----Πλημμύρες και καταστροφές στη δυτική Ελλάδα----Συναντήσεις Ερντογάν με Παυλόπουλο και Τσίπρα – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ----Από τον Νότο ο νέος πρόεδρος του Eurogroup – ΕΞΕΛΕΓΗ Ο Μ. ΣΕΝΤΕΝΟ----ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου και του εργασιακού χρόνου των εκπαιδευτικών----Μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σπάει το ταμπού του συνδικαλιστικού νόμου – Η κυβέρνηση δέχθηκε να γίνονται πιο δύσκολα οι απεργίες, ως αντάλλαγμα για να κλείσει η αξιολόγηση----Οι Βορειοϊρλανδοί χάλασαν τη συμφωνία Μέι-Γιούνκερ----Ρήγμα-μυστήριο στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»----Επικράτηση Βερβεσού την Αθήνα – Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου----Κινδύνευσαν μαθητές με ειδικές ανάγκες----Νέος ΕΝΦΙΑ και φόρος υπεραξίας – ΤΟ 2018----Αιχμές Πάιστ για ΟΛΘ – ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ----EUROGROUP – Πρόεδρος ο Μάριο Σεντένο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Στα μουλωχτά σαν τον κλέφτη πάει να ξηλώσει το απεργιακό δικαίωμα!----ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ – Συνδικάτα εργαζόμενοι έδωσαν απάντηση στη νοθεία και τον εκφυλισμό----ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – Η κυβέρνηση αποδεικνύεται το πιο «γρήγορο πιστόλι» κεφαλαίου και ΕΕ----ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – Ο λαός μας να δει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του----ΣΕΑΑΝ-ΓΟΝΕΙΣ ΑμεΑ – Αγωνιστική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ----ΜΑΘΗΤΕΣ – Νέα κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΝΟΜΟΣ σκάνδαλο από τον ΣΥΡΙΖΑ – 8%-20% (από 35%) η φορολογία στα καζίνα, την ώρα που «τσακίζουν» τους μικρομεσαίους – ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ----Τριήμερο της… κολάσεως από αύριο λόγω Ερντογάν και Γρηγορόπουλου----Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το «μπλόκο» στην Ντόρα----ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΞΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΘΛΙΒΕΡΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΣΤΗΝ TV ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ----Απίστευτο! Συνέδριο για τη διαφάνεια με ομιλητές Στουρνάρα και «ορφανά» του Σημίτη----ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ----Τα έψαλαν στον Σκουρλέτη: «Ντροπή σας, πνιγόμαστε»----ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΣΤΟΝ ΔΣΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ----Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το ‘χασε: Αναζητεί για το κόμμα της… ληστές τραπεζών.

ΕΘΝΟΣ: ΤΟ EUROGROUP ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ – Θερμό κλίμα για την Ελλάδα – Επικυρώθηκε η τεχνική συμφωνία – Η ώρα των νομοσχεδίων – Ο Ντάισελμπλουμ φεύγει, ο Σεντένο αναλαμβάνει----ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ – «Δεν μπορείς να ζήσεις εδώ»,  «Τώρα που ήρθε πάλι ο χειμώνας δεν ξέρεις πώς να ζεσταθείς», «Έρχονται καθημερινά βάρκες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν απ’ έξω»----Το μεγάλο άγχος του Κυριάκου Μητσοτάκη----ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – Οι αλλαγές για τις απεργίες----ΔΗΜΟΙ – Ανοίγουν 7.180 θέσεις----136 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ – Ψάχνουν τον Σέρβο με την Πόρσε----«ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ – Το Ε9 οδηγός για ρυθμίσεις οφειλών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 1.643 ΜΟΝΙΜΟΙ με 4 διαγωνισμούς ΑΣΕΠ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ… ΤΩΡΑ ΓΙΑ 1.786 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΕΗ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ ΕΛΑΣ----Τα αρχαία των εθνικών οδών – ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 630.740 ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ----ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΒΡΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΝΩ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ----Νέες αποκαλύψεις στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου----Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ – ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 73 Τ.Μ. ΓΙΑ 65.600 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ----ΚΑΡΤΕΛ ΒΑΡΚΙΖΑΣ – Είχαν ρίξει στην «αγορά» 244 κιλά κοκαΐνης πριν τους συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ.----Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Δ. Βερβεσός----Ο ΓΑΒΡΟΒΛΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βομβαρδισμός ψευδών ειδήσεων – ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ----ΣΦΥΓΜΟΣ PRORATA ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Β’ – Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ----Ν.Δ. – Συνέδριο χωρίς τους πρώην αρχηγούς----EUROGROUP; ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ – Ο Γερούν φεύγει, ο «Κριστιάνο Ρονάλντο» έρχεται----ΥΕΜΕΝΗ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

ΤΑ ΝΕΑ: Το εξπρές του Μνημονίου…. …και η ανάπτυξη που δεν ανέβηκε στο τρένο - Ο Φίλης ειρωνεύεται τον Τσακαλώτο και ζητάει «νόμο-ασπίδα» κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας – Κάτω από τον στόχο (μόνο 1,3%) η αύξηση του ΑΕΠ το κρίσιμο τρίτο τρίμηνο του 2017----ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ – ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ----ΓΙΟΥΝΚΕΡ – Η ΤΕΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ----ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ – «ΕΙΜΑΙ ΒΑΤΟΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ»----ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ – Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΛΥΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕ.

ESPRESSO: ΠΟΙΟΥΣ «καίει» η ατζέντα ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΕΣΚΟΜΠΑΡ – «Σεισμός» στη showbiz για την υψηλή κοινωνία από τις 31 ιδιόχειρες σημειώσεις για τους VIPs πελάτες της κόκας----Η Ελληνίδα που φλερτάρει με τα Όσκαρ του… πορνό----«Ξέσκασε» στα μπουζούκια η εγγονή του Άκη----Η ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΘΥΜΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΧΑΚΕΡ----Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Βεργή.