X

“Συναγερμός” για την “περίεργη απόβαση” μεταναστών στην Κρήτη

Δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού έφτασαν στην παραλία την ώρα που από μια βάρκα αποβιβάζονταν περίπου 30 άτομα αλλά…

Ant1news

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από τηλεφωνήματα για την άφιξη ομάδας μεταναστών σε παραλία της Κρήτης.

Διερχόμενοι από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στην παραθαλάσσια περιοχή των Γουρνιών, είδαν μια βάρκα με περίπου 30 μετανάστες, να πλησιάζει στην παραλία.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν αστυνομία και λιμενικό, δυνάμεις των οποίων έσπευσαν στην περιοχή.

Μόνο που αυτό που αντίκρισαν δεν ήταν αυτό που περίμεναν…. Όπως διαπιστώθηκε, δεν πρόκειται για πραγματικούς μετανάστες αλλά για γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση «Γη της πονεμένης Παναγιάς» που έχει ως θέμα τον ερχομό των Μικρασιατών προσφύγων το 1922 στην περιοχή της Ιεράπετρας και η παρεξήγηση λύθηκε. 

 

 

Το σκηνικό με τους μπόγους στους ώμους, με ένα «μπουλούκι» άγνωστων και με στολές περασμένων εποχών, έδινε την εικόνα ξενόφερτων ανθρώπων που βρέθηκαν για πρώτη φορά σε άγνωστη γη.

 Η  σκηνοθέτης κ. Ελένη Βλάσση μίλησε με τους αστυνομικούς και τους ενημέρωσε για τα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στον χώρο και το όλο ζήτημα έληξε άμεσα.