X

Τζανακόπουλος στο CNBC: σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα για το χρέος

Η μείωση του χρέους είναι προαπαιτούμενο για να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας χωρίς την βοήθεια των δανειστών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ant1news

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους υποστήριξε ότι «νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα».

Σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ του CNBC, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «θα έχουμε μια συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας προκειμένου να μπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς την βοήθεια των θεσμών. Νομίζω πως (η μείωση του χρέους) είναι προαπαιτούμενο για να τα καταφέρουμε».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνον λόγο του Brexit, αλλά και γιατί η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας», τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τις επενδύσεις τονίζοντας πως «μια σειρά θετικών παραγόντων για την ελληνική οικονομία προσελκύουν και πάλι τους Αμερικανούς επενδυτές» και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε έργα στην Ελλάδα, διότι κάθε έξυπνος επενδυτής θα ενδιαφέρονταν για μια οικονομία που τώρα αρχίζει να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».