X

Επεισόδια στα Προπύλαια

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των ΜΑΤ λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ant1news

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το κέντρο της Αθήνας λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο  για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών λίγο πριν της 12.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα συγκεντρωμένων εκτόξευσε πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με κρότου λάμψης και χρήση χημικών.

Αμεση ήταν και η επέμβαση ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να περιορίσουν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι σπάνε μάρμαρα για να πάρουν ως "πολεμοφόδια" προκειμένου να τα εκτοξεύσουν κατά των αστυνομικών.

Τα επεισόδια στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οδό Μασσαλίας, ενώ λίγο αργότερα κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Πανεπιστημίου. 

 

Ωστόσο, κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Προπύλαια.

 

Το κέντρο της Αθήνα σήμερα θυμίζει «φρούριο» και είναι απροσπέλαστο, ενώ και το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει πορεία από τα Προπύλαια μέχρι το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

 

Συνολικά επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο. 

 

Ωστόσο, η αστυνομία είναι σε συναγερμό ενόψει και της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου την Πέμπτη και την Παρασκευή.