X

Σε αναβρασμό η Κομοτηνή για την επίσκεψη Ερντογάν

Με λεωφορεία στην περιοχή οπαδοί του από Αδριανούπολη, Προύσα, Κωνσταντινούπολη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σύλλογοι και πολίτες.

Ant1news

«Μπαρούτι» μυρίζει η Κομοτηνή εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκοι προγραμματίζουν φιέστες υποδοχής σε κάθε σταθμό του Τούρκου προέδρου.

Με λεωφορεία θα φθάσουν στην περιοχή οπαδοί του Ερντογάν από την Αδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρόν σε κάθε σταθμό επίσκεψης του. Πούλμαν θα μεταφέρουν από μειονοτικούς χωριά δωρεάν μειονοτικούς στην Κομοτηνή ώστε η φιέστα να είναι όσο το δυνατόν πιο πολυπληθής.

Στον αντίποδα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της παρουσίας του Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή διοργανώνουν σύλλογοι και πολίτες.

Όσο πλησιάζει η ώρα άφιξης του Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή ιδίως και μετά τη νέα προκλητική του στάση στην Αθήνα τόσο πιο έντονες γίνονται οι αντιδράσεις στην περιοχή.

Τα μέλη των 22 σωματείων, που με κοινό τους ψήφισμα τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Κάποιοι έκαναν με μπλε μπογιά το σήμα του σταυρού σε γειτονιές όπου ζουν μειονοτικοί.

 

Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν στην Κομοτηνή αλλά και οι χώροι που θα κινηθεί ελέγχονται εξονυχιστικά από Έλληνες και Τούρκους αστυνομικούς.

Αυτοκίνητα απομακρύνονται, οι σταθμεύσεις οχημάτων απαγορεύονται, άντρες της προσωπικής ασφαλείας του κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά της πόλης και κάνουν «φύλλο και φτερό» το ξενοδοχείο που θα γευματίσει και θα μιλήσει.

 

Ηχηρό μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί την Ελλάδα στέλνουν με κοινή τους επιστολή και ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης με το δήμαρχο της πόλης.