X

Όλα όσα έγιναν στο δείπνο προς τιμήν του Ερντογάν (φωτό)

Προσκήνιο και... παρασκήνιο στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Τι ειπώθηκε, τι φορέθηκε, τα πηγαδάκια, τα γέλια και η αμηχανία...

Ant1news

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να προχώρησε σε λεονταρισμούς χωρίς προηγούμενο στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ένα γεύμα φέρνει πάντα τους ανθρώπους πιο κοντά…

Μετά τους επεισοδιακούς διαλόγους που εξελίχθηκαν σε "θερμά επεισόδια" εκτός πρωτοκόλλου και ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη μειονότητα της Θράκης, αλλά και το Κυπριακό, Ταγίπ Ερντογάν, Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας κλήθηκαν να συμφάγουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ρίχνοντας τους τόνους.

Το τραπέζι στρώθηκε από νωρίς με χρυσά πιάτα, σκαλιστά μαχαιροπήρουνα, κεριά και ανθοστήλες. Στο κυρίως γεύμα η σφυρίδα και τα βραστά λαχανικά πρωταγωνίστησαν και πάλι, ενώ η απουσία επιδόρπιου στέρησε στον Ταγίπ Ερντογάν τη… γλυκιά απόλαυση.

Αντ αυτού άκουσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να του τονίζει ότι αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερα από αυτά που τις διχάζουν. «Δεν πρέπει ό,τι μας δίχασε να προσδιορίσει το μέλλον μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ξανά ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ο θεμέλιος λίθος για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όλα αυτά τα «φλέγοντα» για τις δυο χώρες ζητήματα δεν φαίνεται πάντως να επηρέασαν ιδιαίτερα τις κυρίες που έδωσαν χρώμα και λάμψη στο Προεδρικό Μέγαρο με πρώτη και καλύτερη τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, η οποία εμφανίστηκε με ένα κόκκινο φόρεμα, ασορτί τσαντάκι, μαύρες γόβες και διακριτικά κοσμήματα.

 

Την ασφάλεια του ασπρόμαυρου επέλεξε η σύζυγος του Τούρκου Προέδρου, η οποία εμφανίστηκε με μαύρο αμάνικο φόρεμα που συνδύασε με άσπρο σατέν πουκάμισο και ασορτί μαντήλα.

 

Κομψή και η σύζυγος του Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία, με ασπρόμαυρο ταγέρ και χρυσό περιδέραιο.

 

Τα χαμόγελα, τα πηγαδάκια, οι χειραψίες, τα μουσικά ακούσματα με Θεοδωράκη και Χατζηδάκη, αλλά και οι ατάκες, φαίνεται ότι έσπασαν τον «πάγο»…