X

Μουζάλας: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα έχουμε νεκρούς στη Μόρια

"Φωτιές" ανάβει με τις δηλώσεις του ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σκληρή επίθεση απο την ΝΔ.

Ant1news

Σοκαριστική είναι η παραδοχή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέο θανάτων μεταναστών στον καταυλισμό της Μόριας λόγω χειμώνα.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Μουζάλας ερωτηθείς εάν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν ξανά θύματα λόγω του κρύου εκείνος απάντησε: "όχι δεν μπορώ να το κάνω, αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση".

Ο υπουργός σημείωσε ότι όλο και περισσότερος εξοπλισμός και τρόφιμα στέλνονται στον καταυλισμό, αλλά όλα εξαρτώνται από τον αριθμό των νέων αφίξεων.

«Εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση. Σκεφτόμαστε επίσης να κλείσουμε και δωμάτια ξενοδοχείων κι αν αποτύχει και αυτό τότε θα φιλοξενήσουμε κόσμο σε πλοία» είπε ο κ. Μουζάλας.

Σε ερώτηση του γερμανικού περιοδικού γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να αποσυμφοριστούν τα νησιά, ο ίδιος απάντησε ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκία προβλέπει αυτό τον περιορισμό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. «Η συμφωνία είναι δεσμευτική και για τις δυο πλευρές» σημείωσε.

ΝΔ: δεν έχει καμία συναίσθηση του ρόλου του

Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει «με μία δήλωση που αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε χθες στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν νεκροί στη Μόρια από την κακοκαιρία. 

Είναι πια προφανές ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει καμία συναίσθηση του ρόλου του. Όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός που διατηρεί στη θέση του έναν Υπουργό, ο οποίος αντί να κάνει τη δουλειά του, παριστάνει το σχολιαστή των εικόνων ντροπής στα κέντρα υποδοχής για τις οποίες φέρει ακέραιη την ευθύνη».