X

Σταθάκης: ειδικές ρυθμίσεις για τις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας για τη μεταβίβαση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ αλλά και για τους πλειστηριασμούς.

Ant1news

  

Ειδικές ρυθμίσεις για τις δύο λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.   

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης στην ΕΡΤ, «προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις μέσω της συμφωνίας με τους εταίρους. Οι εξαγγελίες θα γίνουν μετά το market test και μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Στην πώληση λιγνιτικών μονάδων είναι κατηγορηματικά αντίθετη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , η οποία είχε εξαγγείλει προειδοποιητική απεργία για τις 14 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το θέμα της μεταβίβασης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης κατέστησε σαφές  ότι θα υπάρξει πρώτα μελέτη και έπειτα θα παρθούν οι αποφάσεις και για το λόγο αυτό, όπως είπε , δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία.

«Πλήρης κάλυψη από πλειστηριασμούς, στο 80% των νοικοκυριών»

Παράλληλα ο υπουργός ενέργειας έδωσε διαβεβαιώσεις και για κάλυψη της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Ανέφερε ότι ο "νόμος Κατσέλη" προσφέρει πλήρη κάλυψη στο 80% των νοικοκυριών. Διευκρίνισε, δε, ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις για υπαγωγή στον νόμο. «Η διαδικασία θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί η δικαστική εντολή», συμπλήρωσε ο. Σταθάκης.

Τόνισε, εξάλλου, πως όσοι έχουν πάρει επιχειρηματικά δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Σημείωσε επίσης ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προσφέρει «πλήρη προστασία στην πρώτη κατοικία, τη λαϊκή κατοικία και τα μεσαία στρώματα» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη του 2018 δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ρύθμιση.