X

“Θηλιά στον λαιμό” οι πλειστηριασμοί (βίντεο)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες βιοπαλαιστών που φοβούνται πως είναι θέμα χρόνου να χάσουν το σπίτι τους. Μάστιγα τα “κόκκινα” δάνεια και για τους εγγυητές.

Ant1news

Ανήσυχοι εμφανίζονται αρκετοί πολίτες που, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για προστασία της πρώτης κατοικίας, δέχονται οχλήσεις για το ένα και μοναδικό σπίτι τους, που είναι θέμα χρόνου, όπως λένε, πότε θα βγει στο “σφυρί”.

Οι πλειστηριασμοί, που θα πολλαπλασιαστούν τους επόμενους μήνες, με στόχο να ξεπεράσουν τουλάχιστον τους 10.000 το 2018 έχουν γίνει βραχνάς και για πολλούς εγγυητές, που κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν το σπίτι τους, για ένα δάνειο που πήραν άλλοι.

Ακούν πολλά και διάφορα από κυβερνώντες και αρμόδιους, δεν μπορούν να πιστέψουν οτιδήποτε άλλο, όμως, παρά τα γεγονότα που βιώνουν καθημερινά. Όπως λένε, βρίσκονται ένα βήμα πριν τον πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής τους κατοικίας.

Βιοπαλαιστές που βρέθηκαν ξαφνικά με τον μισό μισθό και την μισή σύνταξη, περιμένουν την ημέρα που θα οριστεί ο πλειστηριασμός του μοναδικού σπιτιού τους, που θα χάσουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Σαν και αυτούς, εκατοντάδες λένε, που συνωστίζονται σε δικηγορικά γραφεία μήπως και μπορέσουν να τα βάλουν με το Κράτος.

 

“Αγχόνη” και για τους εγγυητές

Δεν είναι όμως μόνο οι δανειολήπτες, καθώς η μάστιγα των 102 δισ. ευρώ των “κόκκινων” δανείων, του ενός στα δύο δάνεια συνολικά δηλαδή, χτυπά πιά όλο και περισσότερους εγγυητές δανείων. Ανθρώπους που δεν πήραν δάνειο ποτέ, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους, ακόμη και το σπίτι τους και να μένει και υπόλοιπο στα χρέη τους για δάνεια που πήραν άλλοι και δεν πέρασαν ποτέ από τα χέρια τους.

Ο φόβος πέφτει ακόμη πιο βαρύς στα σπιτικά τους καθώς με την έλευση του 2018, όπως συμφώνησαν Κυβέρνηση και δανειστές, θα γίνονται ως και 700 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τον μήνα, που θα αυξηθούν σε 1.000 από Μάιο και θα εκτοξευθούν σε ως 2.000 πλειστηριασμούς τον μήνα από Σεπτέμβριο.

Ήδη πάντως, για να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο, έχουν αναγγελθεί 3.722 πλειστηριασμοί ακινήτων.