X

Νέο θρίλερ στον Όλυμπο με ορειβάτες

Σε συναγερμό οι Αρχές στον Όλυμπο για τη διάσωση ορειβατών. Στη "μάχη" και ένα Super Puma. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε τρεις μέρες.

Ant1news

Νέα επιχείρηση για τη διάσωση ορειβατών από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη στον Όλυμπο, αυτή τη φορά στη θέση «Καλόγερος».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο ορειβάτες, οι οποίοι κάλεσαν για βοήθεια μετά από πτώση τους σε γκρεμό. Οι ίδιοι βρίσκονταν στα 1900 μέτρα υψόμετρο και είχαν στόχο την κορυφή.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο 37χρονος άνδρας φέρει πολλαπλά τραύματα και ήταν εκείνος που κάλεσε με το κινητό του σε βοήθεια, ενώ για τη ζωή του δεύτερου ορειβάτη, 55 ετών, εκφράζονται φόβοι καθώς ο ίδιος δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης και Λιτοχώρου, αλλά και από τη Β ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, ενώ ένα Super Puma με ομάδα πέντε ατόμων από τη Θεσσαλονίκη συνδράμει στις έρευνες.

Το βράδυ, πάντως, έγινε γνωστό ότι πλέον οι διασώστες δεν έχουν επικοινωνία με τους ορειβάτες. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το κινητό τους έκλεισε λόγω μπαταρίας είτε γιατί στην περιοχή που βρίσκονται δεν έχει καλό σήμα για κινητά τηλέφωνα.

Πρόκειται για το τρίτο επεισόδιο με ορειβάτες στον Όλυμπο μετά την τραγωδία με ένα νεκρό κοντά στο καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" και την επιχείρηση για δύο ορειβάτες πλησίον της τοποθεσίας Λιβαδάκι, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, καθώς και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν σώοι σε ασφαλές σημείο.