X

“Πόλεμος” Πολάκη με εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο για ένα σεντόνι!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης απο εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Για "επέμβαση" χάκερ στον λογαριασμό του στο Facebook κάνει λόγο ο Αν. Υπ. Υγείας.

Ant1news

Νέο πολεμικό "μέτωπο" για τον Παύλο Πολάκη, που με τον συνήθη τρόπο του, μέσω του Facebook δηλαδή, σχολίασε δηκτικά τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, μετά από περιστατικό έλλειψης σεντονιού!

«Μιλάμε για παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια....όμως θα τα κόψουμε» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Πολάκης προκαλώντας αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

«Για ένα σεντόνι ξεσήκωσε όλο το σύμπαν και θεωρεί όλους τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο πλοκάμια και παρακράτος. Αν αυτό δεν είναι προσβολή, αν αυτό δεν είναι ντροπή, αν δεν είναι αίσχος, τι μπορεί να είναι» δηλώνει η κα Αικατερίνη Παπαϊωάννου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Παράλληλα, το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε και καταγγέλλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας τονίζοντας ότι και οι δύο δημιουργούν «προβοκάτορες» εργαζόμενους με στόχευση να καλύψουν τη δική τους πολιτική ανεπάρκεια στον Τομέα Υγείας, που βαίνει προς ιδιωτικοποίηση, όπως επιτακτικά απαιτούν οι θεσμοί – δανειστές, ακολουθώντας ως άξιοι συνεχιστές της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου τόνισε νωρίτερα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει με αυταπάρνηση για να εξυπηρετήσει τον πολίτη. Συμπληρώνει όμως ότι δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς ότι υπάρχουν νοοτροπίες του «ωχ αδελφέ»... «Δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς ότι μπορεί και να υπάρχει και υπονόμευση, πολλές φορές βουβή ,μέσα από την χρονοτριβή,  την γραφειοκρατία κτλ» συμπληρώνει η διοίκηση.

 

«Μας γνωρίζετε κ. Πολάκη; Μας έχετε δει να ιδρώνουμε, να δίνουμε τη ζωή μας, να μη μπορούμε να ορίσουμε το σώμα μας από την εξουθένωση; Μας έχετε δει κ. Πολάκη να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, την μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία συνέχεια μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου είναι περιορισμένοι;» ρωτούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Όλα έγιναν μία εβδομάδα πριν όταν συνεργάτης του υπουργού, ο αδελφός της οποίας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ζήτησε αλλαγή σεντονιών και κατά τον υπουργό αρχικά της αρνήθηκαν και όταν παρενέβει ο διοικητής του νοσοκομείου, τα σεντόνια βρέθηκαν.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) τόνισε ότι ο τρόπος που επέλεξε ο κ. Πολάκης να αντιδράσει και κυρίως το γεγονός ότι ανακάλυψε μηχανισμούς ... παρακράτους πίσω από το ατυχές αυτό περιστατικό, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. «Προηγείται πάντα το «Τι φταίει» ή «τι έφταιξε» προκειμένου να ανασχεδιάσουμε εάν χρειαστεί όλη τη διαδικασία, και να γίνει παράδειγμα εκρίζωσης κακώς κειμένων και στο χώρο της Υγείας και στο σύστημα γενικότερα όπου εμπλέκονται διαδικασίες και άνθρωποι. Στην αναζήτηση επομένως στο «τι φταίει», μπορεί να αποκαλυφθεί ότι η διαδικασία ήταν λανθασμένη χωρίς δόλο, ενώ, έπεται ή όχι, και η εμπλοκή φυσικών προσώπων» αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ.

«Ο κος Πολάκης ξεφτιλίζει το θεσμό του Υπουργού Υγείας κατ’ επανάληψη, με δεδομένη τη στήριξη του κου Τσίπρα. Σε μία περίοδο που τα Νοσοκομεία καταρρέουν από την αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών αναγκών αντί να στέκεται ταπεινός μπροστά στα προβλήματα, κατασκευάζει ενόχους για να κρύψει κάτω από χαλί την διάλυση» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έκαναν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί της Τρίτης, έξω απο το Σισμανόγλειο, καλώντας τον Αν. Υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη.

Οργισμένος ο Παύλος Πολάκης, πάντως, χωρίς να διευκρινίζει αν αφορούσε και σχόλια του σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, γύρω στις 14:30 της Τρίτης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα σχόλιο, αναφέροντας ότι έχει πέσει θύμα χάκερ, ο οποίος δημοσιεύει αντ΄ αυτού στον λογαριασμό του: