X

Νέα τραγωδία με νεκρό ορειβάτη στον Όλυμπο

Τεράστια επιχείρηση για τον ανάσυρση του 55χρονου. Απεγκλωβίστηκε ο φίλος του. Τρίτη επιχείρηση στο ίδιο σημείο μέσα σε τρεις μέρες.

Ant1news

Νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης του 55χρονου ορειβάτη, από τη θέση Καλόγερος στον Όλυμπο, η οποία είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο 55χρονος, μαζί με έναν 37χρονο γλίστρησαν και έπεσαν, όταν βρίσκονταν στο σημείο σε υψόμετρο 2000 μέτρων. Ο 55χρονος έχει χάσει τη ζωή του, ενώ ο 37χρονος απομακρύνθηκε με ασφάλεια αργά το βράδυ και αν και φέρει πολλαπλά τραύματα, και στο κεφάλι, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έφτασαν σε ανθρώπινο δυναμικό τους 25 άνδρες και ελικόπτερο Super Puma, το οποίο όμως λόγω κακοκαιρίας αποχώρησε, καθώς δεν μπορούσε να επιχειρήσει.

Οι δύο ορειβάτες φέρεται να γλίστρησαν στον πάγο που υπάρχει στο σημείο και να παρέσυρε ο ένας τον άλλον και ο νεαρότερος έμεινε επί πέντε ώρες δίπλα στον νεκρό φίλο του.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα, ενώ ακόμα ένας νεαρός έχει χάσει τη ζωή του στο σημείο και ακόμα τέσσερις τραυματίστηκαν.