X

Αυτός είναι ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο (φωτο)

Ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες και εκπαιδευτής ήταν ο 55χρονος που σκοτώθηκε στον Όλυμπο.

Ant1news

Οδηγός βουνού, εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της βόρειας Ελλάδας ήταν ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του, μετά από πτώση στον Όλυμπο.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών και το 1985 παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας. Είχε βρεθεί σε δεκάδες δράσεις σε βουνά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει διδάξει σε πολλές σχολές. Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ.

Ο Χρήστος Ανανιάδης, μαζί με έναν 37χρονο φίλο του από τη Θεσσαλονίκη, τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε μετά από πτώση, κατά τη διάρκεια αναρρίχησης.

Η μεγάλη επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό του 37χρονου και την ανάσυρση του 55χρονου ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε σήμερα στις 8:15 το πρωί, όταν ανασύρθηκε νεκρός ο Χρήστος Ανανιάδης.

 

Τη σορό του παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma, το οποίο επίσης συμμετείχε στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο 37χρονος είχε απεγκλωβιστεί τη νύχτα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κατερίνας, εκτός κινδύνου, παρά τα τραύματά του.

 

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο, ενώ ο 55χρονος είναι ο δεύτερος νεκρός και ο 37χρονος ο τέταρτος τραυματίας.