X

Βίντεο: η στιγμή που οι δράστες βάζουν τα εκρηκτικά στο βενζινάδικο στην Ανάβυσσο

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ - καρε τις κινήσεις των δραστών. Πως έφτασαν στο βενζινάδικο. Που τοποθέτησαν τα εκρηκτικά.

Ant1news

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν εκρηκτικά στο βενζινάδικο στην Ανάβυσσο με αποτέλεσμα να προκληθεί ισχυρή έκρηξη. 

Όπως φαίνεται στα βίντεο δύο άντρες, που επιβαίνουν σε ένα μηχανάκι, σταματούν μπροστά στην είσοδο του βενζινάδικου. Ο ένας κατεβαίνει από το δίκυκλο, πηγαίνει προς την πόρτα του πρατηρίου όπου και αφήνει ένα δέμα.

Στη συνέχεια τρέχει, ανεβαίνει ξανά στο μηχανάκι και φεύγουν με τον συνεργό του από την λεωφόρο Καραμανλή με κατεύθυνση προς την παραλιακή.

Λίγα λεπτά αργότερα η κάμερα σταματάει να γράφει, το βενζινάδικο τυλίγεται στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας. 

Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ολοσχερώς την τζαμαρία του καταστήματος, στο οποίο προκλήθηκαν και άλλες ζημιές. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο πρατήριο, καθώς και σε γειτονικές πολυκατοικίες. 

Ο Μιχάλης Κιούσης, ιδιοκτήτης του πρατηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, είπε πως άκουσε την έκρηξη και βγήκε μαζί με τον αδελφό του για να σβήσουν τη φωτιά.

Όπως είπε ο ίδιος "από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα", καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγο προτού ανοίξει το πρατήριο.

«Η έκρηξη σε Πρατήριο Καυσίμων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Ανάβυσσο, από όπου και αν προέρχεται, είναι εγκληματική γιατί στόχευε σε ανθρώπινα θύματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ), καταδικάζει τέτοιες εγκληματικές βομβιστικές ενέργειες  και απαιτεί την άμεση διαλεύκανσή της», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.