X

Καρέ-καρέ η στιγμή της διάσωσης του 37χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο (βίντεο)

Δυστυχώς ο 55χρονος φίλος του τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε, μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης.

Ant1news

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δραματική, ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε για να απεγκλωβιστούν οι δυο ορειβάτες.

Για περισσότερες από 14 ώρες, σε συνθήκες απόλυτου ψύχους στους -15 βαθμούς Κελσίου, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πυροσβέστες, έδωσαν “μάχη με τον χρόνο” για να καταφέρουν να τους προσεγγίσουν.

Δυστυχώς για τον 55χρονο Χρήστο Ανανιάδη, που υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν αργά. Το πρωί ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε τη σορό του…

Ο 55χρονος πολύπειρος εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ανέβηκε για μια βόλτα στο βουνό με τον 37χρονο, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και μαθητής του.

 

Σε ένα μονοπάτι, στη θέση “Λούκι Καλόγερου”, σε μια παγίδα πάγου, ο έμπειρος εκπαιδευτής, είδε τον φίλο του να γλιστρά και να χάνεται από τα μάτια του. Προσπάθησε να τον βοηθήσει, το παγωμένο χιόνι, όμως, του “έκλεψε” τη ζωή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ορειβάτες, δεν είχαν μαζί τους πλήρη ορειβατικό εξοπλισμό. Φορούσαν παπούτσια με ειδικά καρφιά, δεν είχαν όμως γάντζους και κράνη, που ίσως να είχαν αποδειχτεί σωτήρια, τη στιγμή του ατυχήματος.

 

Ο 37χρονος έχει υποστεί σοκ και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κατερίνης, με κάταγμα στο χέρι και εκδορές σε όλο του το σώμα.

Μέσα σε τρία 24ωρα, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Όλυμπο, ενώ άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% των ατυχημάτων στο βουνό οφείλεται σε υπερεκτίμηση δυνάμεων από πλευράς ορειβατών και σε ελλιπή εξοπλισμό.