X

Βούτσης: οι δανειστές ήταν αυτοί που έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά

Σε πολύ υψηλούς τόνους η παρέμβαση του ΠτΒ, που επιτέθηκε με ιδιαίτερη οξύτητα σε ΝΔ και ΔΗΣΥ, αποδίδοντας του ακραία πολιτική υστερία.

Ant1news

Για συγκρότηση «"αντί-ΣΥΡΙΖΑ" πολιτικού μετώπου, ακραίας πολιτικής υστερίας και καταστροφολογίας που διαψεύστηκε πολλαπλώς και επανειλημμένα», έκανε λόγο μιλώντας απο το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του επί του Προϋπολογισμού 2018.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «αυτή η προπαγάνδα και στρατηγική της πολιτικής ιδιοτέλειας, υποστηρίζεται από συμφέροντα που χάνουν τα ερείσματά τους», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι στα σχέδια τους υπάρχει ως και ανατροπή της Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του Νίκου Βούτση ότι ουσιαστικά η πτώση της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά προκλήθηκε από τους ίδιους τους δανειστές, οι οποίοι σήμερα , όπως παραδέχθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «στηρίζουν σήμερα τη δική μας Κυβέρνηση για τους δικούς τους λόγους». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση επιδίδεται σε αυθαίρετη πολιτική μελλοντολογία με ακραίες καταστροφικές εκτιμήσεις «δεν θα βγει η πρώτη, δεν θα βγει η δεύτερη, δεν θα βγει η τρίτη αξιολόγηση. Εκτιμήσεις για το Grexit, εκτιμήσεις ότι δεν θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, ότι δεν θα πιάνονταν οι στόχοι ή ότι θα έμπαινε κόφτης στον προϋπολογισμό του 2018 διότι θα έβγαινε το πρόγραμμα ή ότι το πρόγραμμα θα έβγαινε αλλά με την κοινωνία τσακισμένη».

 

«Ύστερα ήρθε το αφήγημα της χαμένης τριετίας, με ανοησίες του τύπου 100 δις κόστισε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή πως η κυβέρνηση ανέκοψε το 2014 την πορεία προς τον Παράδεισο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι «γιγαντώθηκε μία προπαγάνδα πως "όλοι το ίδιο είναι", με απώτερο σκοπό «να νομιμοποιηθεί η γέννηση, στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, πολιτικών σχημάτων, των νέων σωτήρων της χώρας».

Η άλλη όψη της προπαγάνδας αυτής επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση που η πολιτική και το πρόγραμμα της απάδει της Αριστεράς. «Και αυτή η προπαγάνδα εκδηλώθηκε από τις δυνάμεις που έχουν την απόλυτη ευθύνη που οδηγήθηκε αυτή η χώρα στη χρεοκοπία», είπε ο κ. Βούτσης.

Επιτιθέμενος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «ενθέρμως και απροσχημάτιστα» προσπάθησε να απογαλακτισθεί από τις ευθύνες της κι έχει προσχωρήσει στη γραμμή «να φύγει τώρα η κυβέρνηση και να υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αντίθετα σε όλα αυτά, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής έχει αποκατασταθεί η φερεγγυότητα της χώρας διεθνώς και πλέον «οικοδομούνται οι προϋποθέσεις ώστε να ανανεωθεί η ελπίδα του μεγάλου μέρους του λαού μας που έχασε πολλαπλά και μερικές φορές πολύ οδυνηρά μέσα στην παρατεταμένη κρίση».