X

Χουλιαράκης: η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται στον ΕΦΚΑ

Πρώτη φορά μεταπολιτευτικά τρεις προϋπολογισμοί πιάνουν τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, τόνισε. “Βολές” από Βαρβιτσιώτη.

Ant1news

«Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που και οι τρεις προϋπολογισμοί που έφερε η δική μας Κυβέρνηση έπιασαν το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων», ανέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας επί του προϋπολογισμού του 2018, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται στην υπερφορολόγηση, επισημαίνοντας ότι τα φορολογικά έσοδα του 2017 ήταν κάτω από τον στόχο, υποστηρίζοντας πως η υπεραπόδοση οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ.

Οι δηλώσεις Χουλιαράκη προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ανέφερε πως δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση του κ. Χουλιαράκη που έχει υποσχεθεί τρεις φορές ανάπτυξη στους Έλληνες πολίτες και έκλεισε τους δύο πρώτους προϋπολογισμούς με ύφεση και ο τρίτος, ενώ προέβλεπε ανάπτυξη 2,8%, έκλεισε με 1,3%.