X

Ο Δημήτρης Μεσσίνης στον ΑΝΤ1 για τη φωτογραφία που συγκλόνισε (βίντεο)

Συγκλονιστική η περιγραφή του περιστατικού που οδήγησε στην καταδίκη της γυναίκας, η οποία κλώτσησε το κοριτσάκι.

Ant1news

Σε τρεις μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ερήμην η γυναίκα που καταγράφηκε από το φακό του Δημήτρης Μεσσίνη να κλωτσά κοριτσάκι που έπαιζε ακορντεόν στο κέντρο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από δύο αναβολές της δίκης και τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό που συγκλόνισε τον κόσμο.

Η φωτογραφία είχε ληφθεί από τον μεγάλο Έλληνα φωτορεπόρτερ το 2013 κι ενώ δεν δούλευε, όταν περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας είδε το κοριτσάκι. Άρχισε να το φωτογραφίζει και στη συνέχεια η συγκεκριμένη γυναίκα έφτασε στο σημείο και το κλώτσησε.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στο Καλημέρα Ελλάδα, την πλησίασε και την ρώτησε «ξέρεις τι κάνεις;» κι εκείνη αποκρίθηκε πως… «έρχονται εδώ και δεν κόβουν αποδείξεις». Η συνέχεια της μεταξύ τους συζήτησης ήταν σε έντονο κλίμα και ο φωτορεπόρτερ αποχώρησε και δεν άργησε να παραδώσει τη φωτογραφία του στην Αστυνομία.

 

Εκτός του ότι ασκήθηκε δίωξη στη γυναίκα, που εντοπίστηκε χάρη στη φωτογραφία του Δημήτρη Μεσσίνη, η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναμεταδόθηκε σε 25.000 Μέσα Ενημέρωσης του κόσμου, φτάνοντας με άλλα λόγια στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Μεσσίνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους φωτορεπόρτερ της χώρας μας και έχει βρεθεί σε πολέμους, μάχες και ό,τι σκηνικό μπορεί κάποιος να φανταστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ως συνεργάτης σειράς ελληνικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης και πρακτορείων. Όπως όμως δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα, αυτή η φωτογραφία «με άγγιξε πιο πολύ από αυτά που έχω κάνει».