X

Τροπολογία για επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά

Ποιους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη αφορά η ρύθμιση. Ειδικό κονδύλι ως εφάπαξ στήριξη.

Ant1news

«Δεύτερη ευκαιρία» σε όσους καταναλωτές έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία μεταφέρεται ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ σε έναν ειδικό λογαριασμό ως εφάπαξ βοήθημα για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Η ρύθμιση αποτελεί ένα μέτρο δεύτερης ευκαιρίας στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες για να διασφαλιστεί σε όλους το βασικό αγαθό της ενέργειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με κοινή υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ύψος και η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής, καθώς και ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Το ποσό θα μεταφερθεί από τον κρατικό προυπολογισμό εντός του 2017 και όπως επισημαίνεται «η ρύθμιση είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ένδεια και να στηριχθούν οικονομικά οι καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες κάλυψης των ενεργειακών τους αναγκών και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών».