X

Εστιατόριο αντικατέστησε τους σερβιτόρους με… ρομπότ (βίντεο)

Οι πελάτες φαίνονται να απολαμβάνουν το φουτουριστικό περιβάλλον και η επισκεψιμότητα του εστιατορίου έχει χτυπήσει “κόκκινο”.

Ant1news

Ένα εστιατόριο στην πόλη Τσενάι (ή Μαντράς) της νότιας Ινδίας προσφέρει στους πελάτες του μία εμπειρία βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι σερβιτόροι είναι… ρομπότ, τα οποία εξυπηρετούν τους πελάτες σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου προχώρησαν σε μία ριζική ανακαίνιση της επιχείρησης, αντικαθιστώντας τους περισσότερους σερβιτόρους με ρομπότ, που μεταφέρουν τους δίσκους με τις παραγγελίες στα τραπέζια, ενώ επιστρέφουν και τα άδεια πιάτα στην κουζίνα.

Βέβαια, η ανθρώπινη παρέμβαση εξακολουθεί να είναι απαραίτητη, μιας και ο μετρ οφείλει να σερβίρει τους πελάτες και να μαζεύει τα άδεια πιάτα από το τραπέζι, αφήνοντας τα στον δίσκο του ρομπότ που με τη σειρά του θα τα μεταφέρει στη λάντζα.

«Ψάξαμε αρκετά, σχεδόν επί έναν χρόνο, και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι ξεχωριστό που δεν το συναντάς συχνά στην Ινδία», δηλώνει ο Καρθίκ Κανάν, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Κρίνοντας από την υψηλή επισκεψιμότητα του καταστήματος, οι πελάτες φαίνονται να απολαμβάνουν την ασυνήθιστη εξυπηρέτηση και ειδικά τα παιδιά διασκεδάζουν αφάνταστα βλέποντας τα ρομπότ να φέρνουν το φαγητό στα τραπέζια.