X

Παγιδεύτηκε για 24 ώρες σε υπόγειους καυτούς σωλήνες (βίντεο)

Ένα περίεργο περιστατικό εξετάζουν οι Αρχές, την ώρα που το βίντεο της διάσωσης του άνδρα κάνει το γύρο του κόσμου.

Ant1news

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε ένας άνδρας που επί μία μέρα παρέμεινε παγιδευμένος σε υπόγειο σύστημα θέρμανσης, της πόλης Κουσκ (Kurk) της Ρωσίας.

Η δραματική επιχείρηση διάσωσής του καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο άνδρας έγινε αντιληπτός από παιδιά, που άκουσαν τη φωνή του περνώντας πάνω από το σημείο όπου βρισκόταν ο άνδρα. Κινούμενα από την περιέργειά τους, έψαξαν να βρουν από πού έρχονταν οι φωνές. Τότε, είδαν μία μικρή τρύπα στο παγωμένο έδαφος και παρατήρησαν το μάτι και το δάχτυλό του, ενώ εκείνος φώναζε απελπισμένος για βοήθεια.

Όταν τα συνεργεία διάσωσης έφτασαν στο σημείο, παρατήρησαν ότι ο 40χρονος βρισκόταν μέσα σε υπόγειο σωλήνα που μεταφέρει ζεστό νερό στην πόλη.

Ο άνδρας είχε τύχη «βουνό», αφού η θερμοκρασία στο σημείο το χειμώνα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 130 βαθμούς Κελσίου!

Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να ψηθεί στην κυριολεξία, βρισκόμενος εκεί μέσα. Για καλή του τύχη το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί ήταν μονωμένο και η θέρμανση δεν έφτανε στο ανώτατο σημείο της.

Το συνεργείο διάσωσης φοβούμενο για τη ζωή του άνδρα δεν έχασε καθόλου χρόνο και εντόπισε σημείο με άνοιγμα πολύ κοντά εκεί που ήταν εγκλωβισμένος κι έφτασαν γρήγορα κοντά του. Για να μειώσουν το ρίσκο, έκοψαν ένα κομμάτι τσιμέντο και τον έβγαλαν έξω.

Τότε, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος ήταν μόνο με το εσώρουχό του, κάτι που όπως ο ίδιος εξήγησε είχε κάνει για να μπορεί να κινηθεί ευκολότερα στο υπόγειο σύστημα θέρμανσης της πόλης. Τότε αποκάλυψε, επίσης ότι, βρισκόταν για τουλάχιστον ένα 24ωρο παγιδευμένος κάτω από την επιφάνεια του δρόμου, ψάχνοντας να βρει διέξοδο για να βγει έξω.

Όμως όταν ρωτήθηκε πώς κατέληξε εκεί κάτω, απάντησε πως αδυνατεί να θυμηθεί, γιατί ήταν μεθυσμένος. Το μόνο που είπε ήταν ότι βρήκε ένα σημείο τόσο μικρό που θα χωρούσε ένα παιδί για να μείνει για τόσες ώρες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο άνδρας έφερε μεγάλο αριθμό εγκαυμάτων το σώμα του, από τους καυτούς σωλήνες.

Κι ενώ οι Αρχές ερευνούν την περίεργη αυτήν υπόθεση, εκείνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να περιποιηθούν τα τραύματά του.