X

“Ενοίκιο” για το δρόμο θα πληρώνουν οι άστεγοι της Φρανκφούρτης

Υπέρ του μέτρου τάσσεται η πλειοψηφία των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Ant1news

Ένα νέο μέτρο για την εξάλειψη των αστέγων θεσπίζεται στην Φρανκφούρτη, όπως επιβεβαιώνουν οι Αρχές της πόλης.

Οι άστεγοι στο οικονομικό κέντρο και κέντρο πλούτου της Γερμανίας ο αριθμός των αστέγων ολοένα και αυξάνεται και ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βέλτερ Στάινμαγερ, πρότεινε οι άστεγοι να πληρώνουν κάτι μεταξύ ενοικίου και προστίμου για την κατάληψη δημοσίων χώρων για ύπνο.

Στη σκιά των ουρανοξυστών, στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο σταθμό του τρένου, ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται συνεχώς.

Την πληροφορία μετέδωσε τοπική εφημερίδα, όμως επιβεβαιώθηκε από πολλές δημοτικές πηγές: Όσοι κοιμούνται σε πεζοδρόμια, παγκάκια και δρόμους θα πληρώνουν γι’αυτό.

Οι Αρχές αρνήθηκαν να αναφερθούν στο ποσό που θα επιβάλλεται στους άστεγους, επιβεβαιώνουν ωστόσο ότι, στην περίπτωση που δεν πληρωθεί κατευθείαν το ποσό, θα αυξάνεται.

Μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης τάχθηκαν υπέρ του μέτρου, υπερασπιζόμενοί το, καθώς όπως λένε, υπάρχουν πολλά κέντρα φιλοξενίας αστέγων σε όλη την πόλη και οι άστεγοι δεν τις εκμεταλλεύονται.

Κανένας πολιτικός δεν «άγγιξε» ωστόσο το ζήτημα των ψυχικών διαταραχών ή των απειλών βίας που μπορεί να κρατήσουν τους άστεγους έξω από τα εν λόγω κέντρα.

Ένα μόνο μέλος του δημοτικού συμβουλίου, από το αριστερό κόμμα, άσκησε κριτική στο μέτρο, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα της πόλης δεν είναι οι άστεγοι, αλλά η φτώχεια». «Σταματήστε να τσακίζετε τους πιο ευάλωτους», ανέφερε ο ίδιος.