X

Επεισόδια, τραυματίες και φωτιές στη Μόρια

Στο νοσοκομείο κατέληξαν αρκετοί άνθρωποι, μετά τα σοβαρά επεισόδια. Κάηκαν σκηνές από τις φωτιές. Δείτε βίντεο από το σημείο.

Ant1news

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες και καταστροφές, σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο hot spot της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφυγες και μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου.

Δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση στο χώρο, επιβάλλοντας εν τέλει την τάξη.

Στο σημείο έφτασε και η Πυροσβεστική, όμως οι εμπλεκόμενοι στον καβγά, που γενικεύτηκε, δεν τους άφησαν να μπουν στο χώρο, για να σβήσουν τις φωτιές.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που μετέφεραν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, τους περίπου δέκα τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο εγκυμονούσες και ένα παιδί, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr.

Μετά από ώρα μπήκαν στο χώρο και οι Πυροσβέστες, που έσβησαν τις φωτιές, είχαν ωστόσο καταστραφεί πριν αρκετές σκηνές.

Η κατάσταση στη Μόρια είναι ασφυκτική, με τους ανθρώπους που διαμένουν στις σκηνές του hot spot να είναι υπερδιπλάσιοι της δυναμικότητάς του και τις συνθήκες διαβίωσης τουλάχιστον απάνθρωπες.

Η αποσυμφόρηση έχει ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα, όμως η βελτίωση της κατάστασης είναι ακόμα μακριά.

Στα τέλη του Νοέμβρη έφτασε μεγάλος αριθμός οικίσκων στο νησί, προς αποκατάσταση των σκηνών, όμως υπήρξε αντίδραση από το Δήμαρχο και τοπικούς παράγοντες, η οποία οδήγησε σε σύγκρουση με το Μαξίμου.


ΝΔ: κ.Μουζάλα, θα θρηνήσουμε επιπλέον νεκρούς, για να πράξετε τα αυτονόητα;

Κοινή δήλωση εξέδωσαν ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μόρια Λέσβου.

Οι δύο βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη στον καταυλισμό της Μόριας και κατ’επέκταση στη Λέσβο, καλώντας την να «πράξει τα αυτονόητα».

Η δήλωση των βουλευτών της ΝΔ

«Τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Μόρια της Λέσβου επιβεβαιώνουν ότι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών επικρατεί απόλυτο χάος, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής όσα εκτυλίσσονται καθημερινά έχοντας αποτύχει πλήρως στη διαχείριση κάθε πτυχής αυτού του πολυδιάστατου προβλήματος: 

•Είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στα hot-spots και αδυνατεί να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στου κατοίκους της Λέσβου.

•Δεν μπορεί να διασφαλίσει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά.

•Αρνείται -εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της- να ελέγξει όσους περνούν ανενόχλητοι το κατώφλι της χώρας.

Και κυρίως συνεχίζει να απορρίπτει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών. Ρωτάμε ευθέως τον κ. Μουζάλα: Πρέπει να θρηνήσουμε  επιπλέον νεκρούς, για να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα;».