X

Νέος συναγερμός για μολυσμένο βρεφικό γάλα

Η Lactalis απέσυρε το σύνολο της παραγωγής σε ένα εργοστάσιο από την αρχή του έτους. Από αυτό εισάγονται προϊόντα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Ant1news

Νέος συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές χώρες του πλανήτη, μετά την νέα ανάκληση βρεφικού γάλακτος του γαλλικού κολοσσού Lactalis, που ενδεχομένως να αφορούν και την ελληνική αγορά.

Η εταιρεία γαλακτοκομικών προχώρησε στην απόσυρση άλλων 720 παρτίδων προϊόντων, για τα οποία υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα.

Η απόφαση έρχεται δυο εβδομάδες μετά την προσωρινή προληπτική ανάκληση 625 παρτίδων βρεφικού γάλακτος, συνολικού βάρους 7.000 τόνων, για τον ίδιο λόγο.

Η νέα ανάκληση αφορά σε σκόνες και δημητριακά για βρέφη, των εταιρειών Picot, Milumel και Taranis.

Παρά την γενικευμένη ανησυχία, η Lactalis εμφανίζεται καθησυχαστική, αναφέροντας σε ανακοίνωση της ότι «η απόφαση που ελήφθη αφορά την ανάκληση από την αγορά του συνόλου των βρεφικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιό μας στην Κραόν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017".

Η γαλλική εταιρεία εκτιμά ότι η μόλυνση από σαλμονέλα πιθανόν να προήλθε κατά τη διαδικασία μετατροπής του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

Τα προϊόντα της εξάγονται σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, η Αλγερία και η Κίνα.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές επιπλοκές. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα μικρά παιδιά και βρέφη.