X

Νέα σύγκρουση για τα διαδοχικά κρούσματα ανομίας

Μπαράζ βανδαλισμών και επιθέσεων, προκαλεί σφοδρή αντιπαράθεση. Συλλήψεις των υπευθύνων ζητά από τον Τόσκα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Νέα πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησαν τα διαδοχικά κρούσματα ανομίας μέσα σε λίγες ώρες, αυτήν την φορά με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό και με την νέα «παρέμβαση του Ρουβίκωνα» στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.

Το μπαράζ των επιθέσεων, για τις οποίες έγινε ανάληψη ευθύνης αργά το βράδυ της Πέμπτης, εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγες ώρες στην Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο «χτύπημα» ήταν στο κτήριο που στεγάζεται ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός της Θεσσαλονίκης TV 100, αλλά και ο αντίστοιχος ραδιοφωνικός σταθμός. Ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε σημαντικές φθορές σε τζαμαρίες και σε 4 ΙΧ, ενώ επιτέθηκε με λοστούς κατά ενός εργαζομένου.

Το βράδυ ήταν σειρά του Πανεπιστημίου να «υποδεχθεί» την οργή μιας ομάδας αναρχικών, οι οποίοι προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, αλλά και την έντονη αντίδραση του Πρύτανη, αναφορικά με το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το «ποτήρι» των αντιδράσεων ξεχείλισε η επίθεση το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, όπου βάνδαλοι εισέβαλαν και κατέστρεψαν υπολογιστές, τηλεοράσεις, εκτυπωτές, ακόμη και …κλιματιστικά μηχανήματα.

Συλλήψεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον …Τόσκα!   

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η επίθεση στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συνέβη μετά την επίθεση το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου, βάλλει ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση.  Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

 

Πυρά από την αντιπολίτευση

Σκληρή επίθεση για κυβερνητική ανοχή, όπως υποστηρίζουν, στα κρούσματα ανομίας εξαπολύουν προς την Κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει «η κατάσταση έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο. Οι γνωστοί - άγνωστοι που μπουκάρουν καθημερινά και καταστρέφουν περιουσίες σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, τραυμάτισαν και έναν υπάλληλο. Όσοι τους ανέχονται δεν είναι άγνωστοι. Είναι οι γνωστοί Υπουργοί της Κυβέρνησης, Τόσκας και Γαβρόγλου  που δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», ενώ σε έτερη ανακοίνωση της, με αφορμή και την  κόντρα με την Κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς, η ΝΔ αναφέρει «αντί να ασχολείται η Κυβέρνηση μόνον με όσους προσπαθούν να παρεμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, ας αυστηροποιήσει εδώ και τώρα την παράνομη είσοδο και την καθημερινή πρόκληση καταστροφών σε δημόσιους χώρους από τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες. Μια τέτοια τροπολογία θα την ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια». 

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, δήλωσε «την ώρα που η Κυβέρνηση ποινικοποιεί την παρακώλυση και διατάραξη των πλειστηριασμών κατά παραγγελία των δανειστών, προφασιζόμενη καθυστερημένα την ανάγκη αντιμετώπισης της βίας, ο Ρουβίκωνας συνεχίζει ανενόχλητος τις τραμπουκικές επιθέσεις του σε ΔΟΥ και Υπουργεία, ενώ οι «γνωστοί άγνωστοι»  κουκουλοφόροι βανδαλίζουν,  λεηλατούν και καταστρέφουν την Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ, στοχοποιώντας καθηγητές και φοιτητές. Οι αρμόδιοι Υπουργοί κρύβονται και αποφεύγουν να καταδικάσουν έστω και λεκτικά αυτά τα φαινόμενα. Η υποκρισία της Κυβέρνησης δεν μπορεί να συγκαλύψει την προκλητική και συνεχιζόμενη ανοχή στη βία. Στην πραγματικότητα, είναι ανίκανη, πλέον, να προστατέψει τους πολίτες από την δράση παρακρατικών ομάδων. Το μόνο που κάνει με μεγάλη αποτελεσματικότητα είναι να βάζει συνεχώς περισσότερους φόρους και να ασκεί καταστολή επιλεκτικά και  με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια. Αυτά είναι τα επιτεύγματα της πρώτης φοράς αριστεροακροδεξιάς».

Με ανακοίνωση του, Το Ποτάμι «καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ και στέκεται δίπλα στον κόσμο της Ενημέρωσης, που αποτελεί μόνιμο στόχο τραμπούκων και φασιστοειδών. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και ανομίας, με επιθέσεις, επιδρομές και εφόδους σε δημόσια κτήρια, πανεπιστήμια κ.α, τα οποία ανέχεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Όσον αφορά τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, είναι ανώφελο να ασχολείται κανείς μαζί του, γιατί το μόνο που δεν κάνει είναι να ασκεί τα καθήκοντά του».