X

Κουτσούμπας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: ότι κι αν κάνει η Κυβέρνηση, θα μας βρίσκει μπροστά της

Ένταση ανάμεσα σε βουλευτές του ΚΚΕ και αστυνομικές δυνάμεις που τους απαγόρευσαν να περάσουν τον φραγμό. Προπηλακισμό του Κουτσούμπα κατήγγειλε ο Παφίλης.

Ant1news

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση τη Βουλή, όπου αναμένεται η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας δήλωσε με έμφαση ότι «η Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Μάλιστα όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, προκλήθηκε μικρή ένταση ανάμεσα στον κ. Κουτσούμπα και ακόμη δυο βουλευτών του ΚΚΕ (Κατσώτης και Μαρίνος), με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Τα τρία στελέχη του ΚΚΕ επιχείρησαν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό- είχαν τοποθετηθεί κλούβες στο σημείο- αλλά οι αστυνομικοί δεν τους αναγνώρισαν, με αποτέλεσμα να κινηθούν για να τους εμποδίσουν.

Έπειτα από την έντονη αντίδραση όμως των βουλευτών, τελικά τους επέτρεψαν να περάσουν. Λίγο αργότερα, απομακρύνθηκαν οι κλούβες από το σημείο και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο της Βουλής.

 

 

 

 

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για την Κυβέρνηση ότι «έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα. Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς -πρώτης ακόμη κατοικίας- λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα την δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία».

 

 

Τέλος ο Δ.Κουτσούμπας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της» για να συμπληρώσει, «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει -εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας- αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα.

 

 Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει. Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο».

 

Τον προπηλακισμό από άνδρες των ΜΑΤ, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών, κατήγγειλε από το βήμα της ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

«Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος», τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μέτρα θεραπείας αντί ποινές για ψυχικά ασθενείς και στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία για την οποία το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.