X

Αίσιο τέλος για τους ναυτικούς του Little Seyma (βίντεο)

Εντυπωσιακό βίντεο απο την ριψοκίνδυνη επιχείρηση διάσωσης. "Τσακισμένο" στα βράχια το φορτηγό πλοίο στη νησίδα Τραγονήσι.

Ant1news

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 12 ναυτικών (9 από την Ουκρανία και 3 από το Αζερμπαϊτζάν) μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Little Seyma» που προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στη νησίδα Τραγονήσι, νοτιοανατολικά της Μυκόνου, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι 12 ναυτικοί με δικιά τους πρωτοβουλία, εγκατέλειψαν το πλοίο, επιβιβάστηκαν σε μια σωστική λέμβο και αποβιβάστηκαν σε βραχώδη περιοχή (σπηλιά) περιμένοντας τη διάσωσή τους.

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισε το προσαραγμένο πλοίο το πρωί του Σαββάτου καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την περιοχή εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ομάδα της ΜΥΑ κατόρθωσε να προσεγγίσει τους 12 ναυτικούς και με ρυμουλκό σκάφος τους μετέφεραν σώους στην περιοχή Λούρο της Μυκόνου.

Το Little Seyma που παραμένει προσαραγμένο, μετέφερε 2.700 τόνους αλεύρι και είχε ξεκινήσει από Ρωσία και πήγαινε στην Αμμόχωστο.