X

Βίντεο: Καρέ καρέ η δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από βραχονησίδα στη Μύκονο

"Μάχη" με τα κύματα έδωσαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν το πλήρωμα φορτηγού πλοίου.

Ant1news

Με τα κύματα να ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα και τους ανέμους να φθάνουν τα 10 μποφόρ η επιχείρηση διάσωσης των 12 αλλοδαπών ναυτικών εξελίχθηκε σε τριπλό θρίλερ.

Το φορτηγό πλοίο Little Seyma σημαίας Παναμά με 2700 τόνους αλεύρι είχε προσαράξει στην βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο. Οι ναυτικοί βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια σπηλιά της βραχονησίδας στην οποία έφθασαν με σωστικό σκάφος του πλοίου. Όμως η προσπάθεια προσέγγισης το βράδυ της Παρασκευής με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και το πρωί του Σαββάτου από άνδρες της ΕΜΑΚ με Σούπερ Πούμα από τη Ρόδο απέτυχε, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η τρίτη αγωνιώδης προσπάθεια ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με ίδιες καιρικές συνθήκες. Βατραχάνθρωποι της ομάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού επιβιβάστηκαν σε αλιευτικό από την Μύκονο και κατάφεραν να φθάσουν στη Βραχονησίδα εντοπίζοντας τους ναυτικούς που βρίσκονταν σε δυσπρόσιτο σημείο. 

Οι εννέα Ουκρανοί και τρεις Αζέροι ναυτικοί μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς στο νέο λιμάνι της Μυκόνου όπου φιλοξενήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή. 

Το πλοίο έχει πάρει κλίση και τα κύματα απειλούν να το «καταπιούν» καθώς έχει σημειωθεί εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.