X

Τσουχτερό κρύο και προβλήματα από τον χιονιά

Ήλιος «με δόντια» παραμονή Χριστουγέννων. Με πολύωρη καθυστέρηση έδεσε το «Κρήτη ΙΙ» στο Ηράκλειο. Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ant1news



Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και «στρωμένο» χιόνι επικρατούν και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας με τα προβλήματα να είναι μεγάλα.

Σήμερα αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στην λεωφόρο Φυλής που μέχρι πριν από λίγο διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ωστόσο, κλειστή παραμένει ακόμα η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Τα πλοία φεύγουν κανονικά, μετά την άρση του απαγορευτικού, αν και κατά τόπους παρουσιάζονται προβλήματα από τους ανέμους, ειδικά στην Κρήτη και τα νησιά. Μάλιστα, οι 628 επιβάτες του πλοίου «Κρήτη ΙΙ», παρέμειναν για τουλάχιστον δύο ώρες εγκλωβισμένοι εν πλω, καθώς λόγω των ανέμων που πνέουν τοπικά στην περιοχή, ήταν πολύ δύσκολο το πλοίο να δέσει στο λιμάνι.

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στα Καλάβρυτα αργά το βράδυ του Σαββάτου για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων κυνηγών. Τα τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν από το χιόνι και είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα σε καλύβα. Δυνάμεις της ΕΜΑΚ με το ερπυστριοφόρο όχημα, έφτασαν στο σημείο και άνοιξαν τον δρόμο και κατέβασαν σε ασφαλές σημείο τους κυνηγούς, σύμφωνα με το kalavrytanews.com.

 

Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα παραμένουν για τρίτη ημέρα αρκετά χωριά στα Καλάβρυτα, εξ αιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ από το βάρος του χιονιού.

Εν τω μεταξύ, τραγικό τέλος βρήκε μια ηλικιωμένη στις Δάφνες Αιγίου, καθώς βρέθηκε νεκρή "θαμμένη" κάτω από το χιόνι. Μετά την νεκροψία και τα ευρήματα από το σημείο, ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε πτώση, εκτιμώντας ότι η γυναίκα γλίστρησε στο χιόνι και κατά την πτώση της χτύπησε με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και να χάσει τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Στην Αττική, όπου όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία και διακοπή της κίνησης οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου.

Ενημέρωση ΕΛΑΣ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - 24 Δεκεμβρίου 2017 - 8.00