X

Φορολοταρία: οι τυχεροί που μοιράζονται τα 10 εκ. ευρώ

Ολοκληρώθηκαν οι 10 κληρώσεις, απο τις οποίες αναδείχθηκαν 10.000 τυχεροί. Δείτε πώς θα μάθετε αν είστε ένας απο αυτούς.

Ant1news

Γύρω στις 17:45 ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δέκα διαδοχικών κληρώσεων απο την ΑΑΔΕ στο πλαίσιο της μεγάλης φορολοταρίας για συναλλαγές.

Γύρω στις 13:30 άρχισε η διεξαγωγή της πρώτης κλήρωσης, αμέσως μετά την ανάρτηση από την ΑΑΔΕ, στους προσωπικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων φορολογουμένων, των ποσών των συναλλαγών και των λαχνών με τους οποίους πήρε ο καθένας τους μέρος στις 10 κληρώσεις, μία για κάθε μήνα: από Ιανουάριο και Σεπτέμβριο, καθώς και τον Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου είχε γίνει η κλήρωση στα τέλη Νοεμβρίου. 

Τα αποτελέσματα της πρώτης κλήρωσης, για τις συναλλαγές του Σεπτεμβρίου, αναρτήθηκαν πρώτα στους λογαριασμούς των φορολογουμένων λίγα λεπτά μετά τις 16:00 κι έτσι αναδείχθηκαν οι πρώτοι 1.000 τυχεροί που κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος, ποσό ακατάσχετο και αφορολόγητο, συνολικά δηλαδή 1 εκ. ευρώ.

Μέσα σε διάστημα μισής ώρας είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα ακόμη δύο κληρώσεων, αυτών για τον Αύγουστο και τον Ιούλιο, ενώ ως τις 17:00 είχαν ολοκληρωθεί οι κληρώσεις για ακόμη 4 μήνες (Ιούνιο, Μάιο, Απρίλιο και Μάρτιο του 2017).

Μετά απο 45 λεπτά είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τις 10 κληρώσεις. 

Σταδιακά και αμέσως μετά το τέλος κάθε κλήρωσης, ενημερώνονταν οι προσωπικοί λογαριασμοί των φορολογούμενων, στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του, μέσω της ΑΑΔΕ, με την χρήση των προσωπικών κωδικών που διαθέτει στο TAXISnet, ώστε να διαπιστώσει αν κέρδισε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, τα χρήματα θα πιστωθούν στους τυχερούς στις 29 Δεκεμβρίου.

Η τελευταία κλήρωση που θα αφορά συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εντός του 2017, αυτές του Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου 2018.