X

Πώς θα κινηθούν την Πρωτοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τι αλλάζει τις επόμενες μέρες στα δρομολόγια των λεωφορείων, του μετρό, του Ηλεκτρικού, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του τραμ.

Ant1news

Αραιότερα είναι τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αυτές τις ημέρες, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, λόγω των αδειών των εργαζομένων.

Ήδη η συχνότητα των λεωφορείων έχει μειωθεί κατά 10 με 15%, ανάλογα με την ημέρα και το δρομολόγιο, ενώ λόγω των ελλείψεων του ΟΑΣΑ σε προσωπικό και οχήματα, η αναμονή των επιβατών στις στάσεις αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2017, τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, με τα λεωφορεία να βρίσκονται όλα εντός Αμαξοστασίου στις 23:00, που σημαίνει ότι τα δρομολόγια θα έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Τη Δευτέρα θα ισχύσουν τα δρομολόγια της Κυριακής, ενώ την Τρίτη 2 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα δρομολόγια του Σαββάτου, με κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως τα πρώτα δρομολόγια ή τα ειδικά δρομολόγια. Οι γραμμές του αεροδρομίου θα εφαρμόσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα κανονικά.

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, επίσης θα έχουν πιο αραιά δρομολόγια. Συγκεκριμένα:

Στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 12,5 λεπτά και από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, 2018, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 6 λεπτά από τις 6:30 έως τις 21:00, ανά 10,5 λεπτά από τις 5:30 μέχρι τις 6:30 και 21:00 – 23:00 και ανά 15 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.

Στις άλλες δύο γραμμές του μετρό τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά 7 λεπτά από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 5 λεπτά μεταξύ 6:30 μέχρι τις 18:30 και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.

Στο τραμ τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά 30 λεπτά (15 λεπτά στο τμήμα Λ. Βουλιαγμένης - Μουσών).

Επίσης, και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως κάθε χρόνο, παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναστέλλει την κυκλοφορία κάποιων τοπικών δρομολογίων, των προαστιακών γραμμών και ορισμένων δρομολογίων στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια που αναστέλλονται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον αριθμό 14511 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.trainose.gr.