X

Ο τροχονόμος με το βαρέλι επέστρεψε στον Λευκό Πύργο (φωτό)

Εικόνες από το παρελθόν «ζωντάνεψαν» μπροστά από τον Λευκό Πύργο, όπου την κίνηση ρυθμίζουν τροχονόμοι όπως ακριβώς συνέβαινε όταν δεν υπήρχαν φανάρια.

Ant1news

Όπως κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο ρυθμιστής τροχονόμος επέστρεψε στην αρχή της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από τον Λευκό Πύργο και διηύθυνε την κυκλοφορία, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων της χώρας στήνεται το γνωστό βαρέλι, μέσα από το οποίο στο παρελθόν γαντοφορεμένοι τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Διεύθυνση Τροχαίας επιβραβεύει, με την ειδική αυτή εκδήλωση, τους ρυθμιστές τροχονόμους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες και αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, συμβάλλουν αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλισθούν ικανοποιητικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Όπως γράφει το thestival.gr, το «παρών» στη συμβολική εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Φώτης Δομζαρίδης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης έδωσαν εθιμοτυπικά δώρα στον τροχονόμο και αντάλλαξαν ευχές.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος ανέφερε: «Θα ήθελα να παρακαλέσω τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά, να μην πίνουν και να μην τρέχουν έτσι έστω να γίνουν οι γιορτές χαρά και όχι τραγωδία».